Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 01. 08:35, szombat | Helyi

Szoros meccsen, de vertük a borsodiakat

Szoros meccsen, de vertük a borsodiakat

Elsősorban remek emberhátrányos védekezésének köszönhetően ismét legyőzte a miskolciakat együttesünk a két gárda péntek esti, dunaújvárosi összecsapásán.

A MOL Liga újabb fordulójának rangadóját játszotta péntek este csapatunk, mely listavezetőként fogadta a második helyezett Miskolc együttesét a jégcsarnokban. Acélbikáink kissé átalakított sorokkal vágtak neki a találkozónak, természetesen a győzelem reményében.

Az első percekben mindkét gárda nyílt támadó hokit játszott, s helyzetek akadtak is a ketrecek előtt, ám ekkor még rendre védeni tudtak a kapusok. Az 5. percben kettős emberelőnybe került a DAB, s bár ezzel nem sikerült élni, a következő fórját már gólra váltotta az Acélbikák alakulata, miután Martina adott nagyszerű passzt Szappanosnak a 9. percben, aki úgy tette bele botját a korong útjába, hogy az védhetetlenül vágódott a hálóba (1-0). A folytatásban Galanisz kiállítása alatt védett többször is bravúrral Kalnins, majd kissé visszább vettek a felek, ám a harmad hajrájára ismét felgyorsultak az események. Előbb Hüffner, majd Kiss Ákos lövésénél védett bravúrral Bálizs, majd hét másodperccel a harmad vége előtt büntetőhöz jutott a Miskolc, de Hajós kísérletét Kalnins könnyedén védte.

Egyenlítés és gólelőny

A térfélcserét követően látványosan beleerősített a vendégcsapat, de az első igazán komoly helyzet így is a mieink előtt adódott: a 24. percben Léránt nagy lövését védte komoly bravúrt bemutatva Bálizs. Gólt azonban mégis a Jegesmedvék szereztek, miután a 28. percben Metcalfe tálalt pontosan Becze elé, aki Kalnis lábai között a kapuba juttatta a játékszert (1-1). Az egyenlítés után ráadásul emberhátrányba is került a DAB, ám ezt a két percet is sikerült kivédekeznie az Acélbikáknak. A harmad derekától ismét kiegyenlítettebb lett a játék, ám a 39. percben újra vezetést szerzett együttesünk, mert hiába védett Mestyán lövésénél nagyot Bálizs, a kipattanó pont Papp Viktor elé került, aki közelről nem hibázott, így újra nálunk volt az előny (2-1).

A harmadik felvonás elsősorban a mieink emberhátrányos védekezéséről szólt, hiszen a Miskolc sorozatban kapta az előnyöket, ám az Acélbikák, Azari, Pavuk, majd Martine kiállítása alatt is remekül óvták kapujukat, így a kissé körülményesen támadó vendégek még igazán komoly lehetőségig sem jutottak el, mert a kapu elé nem tudtak bekerülni, míg távoli lövéseiket könnyedén hatástalanította a DAB fiatal hálóőre. A hajrában Bálizs helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Majoross Gergely, de hiába játszott ekkor is emberelőnyben a Miskolc, hatan sem volt esélyük betalálni a hősiesen védekező Acélbikák ellen. Az utolsó másodpercekben még egy bunyó színesítette a játékot, de gól már nem született, így a találatokban nem túl gazdag, de küzdelmes mérkőzés végén a mieink örülhettek a 2-1-es sikernek.

Dab.Docler – MJJSE 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Dab.Docler: Kalnins, Hüffner, Martine (1), Pavuk, Galanisz, Peterdi – Pozsgai, Mestyán (1), Papp 1, Azari (1), Szappanos 1 – Erdélyi, Nagy R., Szepessy, Gröschl, Kiss Á. – Dörök, Hruby, Léránt, Magosi, Kovács. Vezetőedző: Donald MacLean.

Címkék: dab.docler, jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.