Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 24. 16:41, vasárnap | Helyi

Táncosok jöttek és még jönnek…

Táncosok jöttek és még jönnek…

Sildes sapka, maci naci és tornacipő – szinte elengedhetetlen kellékei a hip-hop táncnak. Olyannyira, hogy a zsűri is hasonló szerelésben ül, jelezve, hogy elkötelezettjei az utcai táncok eme formájának.

Pedig nem kis személyiségek ők, számos televíziós produkció háttértáncosait tanítják, s a táncművészeti főiskolán szerzett diplomával rendelkeznek, s néhányan közülük a kategória világszínvonalához tartoznak.
Városunkban rendezte meg a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség a hétvégén az utcai táncok pontszerző magyar bajnokságát. Három korosztályban több mint hatszáz táncos állt a színpadra, hogy megmutassa, mit tud, s hogy kvalifikációt szerezzen ahhoz, hogy nemzetközi versenyeken hazánkat képviselje.
Az utcai táncok kategória a hip-hopot, a discot, az electric boogiet, a breaket foglalja magában. A rendezvényt megtisztelte Gombos István, a humánügyekért felelős alpolgármester, s díjat adott át a kulturális bizottság elnöke: Sztankovics László is.
Szántó Péter, a szövetség elnöke, az MMK igazgatója elmondta, hogy hazánkban is egyre népszerűbbek az utcai táncok, s szép számmal versenyeznek szólóban, párosban, 7 fős csoportokban és 24 fős formációkban. Szinte az ország minden pontjáról érkeztek fiatalok városunkba, de az igazi nagy megmérettetés április 26-27-28-án lesz, amikor városunk ad otthont nem csupán az utcai táncok, hanem a színpadi táncok magyar bajnokságának is.
Ez utóbbiba tartozik többek között show tánc, a moderntánc, a jazz- és klasszikus balett és a speciális táncok kategóriájába többek között az argentin tangó és a salsa is.
Több mint ezer táncos fog ez alatt a három nap alatt vendégségben lenni városunkban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.