Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Július 08. 12:24, hétfő | Helyi
Forrás: Szente Tünde

Varázslatos pillanatok a könyvbemutatón- Nézőpontok női szemmel

Varázslatos pillanatok a könyvbemutatón- Nézőpontok női szemmel

Július 1.-én az MMK színháztermében a művelődési ház és a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület szervezésében mutatták be Horváth Klára „Varázslatos pillanatok” című kötetét.

A beszélgetést Szente Tünde újságíró vezette. A zenei betéteket Bányász András szolgáltatta, fúvós hangszereken népi dallamokat játszott.

A szerző kötetbe gyűjtötte publicisztikáit, úti élmény beszámolóit. A beszélgetés során ezek közül olvasott fel néhányat. Az est folyamán szó esett családjáról, pedagógus és újságírói pályájáról, a közösséghez tartozás fontosságáról, az írásokban visszatérő lélek és természet harmóniájáról.

„Az írás kislány korom óta fontos része az életemnek. Mivel nem volt kivel megbeszélnem a velem történteket, a bennem zajló érzelmeket, naplót vezettem… Naplók sokaságát írtam tele az évek során, beszélgetve magammal, időnként vitatkozva a világgal… ” – olvasható a könyv előszavában.

A fotókkal gazdagon illusztrált kötet a szerző magánkiadásában jelent meg, a tipográfiai munkákat Tőke Katalin végezte. Nyomta a Bogárd és Vidéke.

Részlet Kálnay Adél ajánlásából: „Horváth Klára utazásra hívja az olvasót, utazásra térben és időben, utazásra vele vagy nélküle, utazásra a szépségek, a gondolatok s a lélek birodalmába. Igazi meditációs írások ezek, lassan olvasandók, többször olvasandók…”

Horváth Klára a könyv utószavában reflektálásra biztatja az olvasót a clarahorvathster@gmail.com elérhetőségen. Következő kötetében a Hawaii élményeit adja közre, amihez jelen kötet támogatásából fedezi a kiadás költségeit.


-szt-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.