Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2015. Február 01. 23:12, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.kohaszkezi.hu

Veszélybe került az elődöntő

Veszélybe került az elődöntő

A kulcspillanatokban sokat hibázott, így 29-28-as vereséget szenvedett együttesünk ma este a Békéscsaba otthonában.

Nehéz mérkőzés várt csapatunkra, mely ezúttal a középházi rájátszásért küzdő Békéscsaba ellen lépett pályára idegenben.


A cél azonban a győzelem megszerzése volt, ám mint azt Mátéfi Eszter vezetőedző a találkozó előtt elmondta, a két pont megszerzéséhez elengedhetetlen, hogy tanítványai az első pillanattól koncentráljanak, s ne adjanak akkora előnyt ellenfelüknek, mint tették azt a Vác elleni összecsapáson. Ehhez képest hiába állt még az 5. percben 3-3-as állás az eredményjelzőn, az első fertályóra végéhez közeledve már öt góllal, 9-4-re vezetett a vendéglátó csapat, köszönhetően leginkább annak, hogy a mieink támadásban és védekezésben elkövetett hibáit könyörtelenül kihasználták. A félidőből hátralévő időben sem javult látványosan a mieink játéka, így a rendkívül lelkes hazaiak biztosan tartották hol három, hol ötgólos előnyüket, s a félidei szünethez érve is ők álltak közelebb a remélt sikerhez (16-13).
Úgy tűnt, hogy a második felvonás elején végre helyreáll a világ rendje, hiszen mindössze négy perc kellett ahhoz, hogy a Kohász egalizálni tudjon (16-16), ám hiába a jó kezdés, a folytatás ismét nem úgy alakult, ahogy reméltük. A félidő derekához érve már ismét a Békéscsaba állt jobban két találattal (21-19), s bár a gólokban is gazdag rohanásban még egyszer visszavette az előnyt együttesünk, rendkívül izgalmas utolsó tíz perc várt Ferlingékre (24-25). Melyben sajnos ismét többet hibázott együttesünk annál, amit a rendkívül motivált Békéscsaba ellen megengedhetett volna magának, így a végletekig kiélezett véghajrát a vendéglátók bírták jobban, s végül 29-28-as győzelmet arattak.
Ami egyben azt is jelentette, hogy öt fordulóval az alapszakasz vége előtt az Érd gárdája beérte pontszámban együttesünket a bajnoki táblázaton, ezért ahhoz, hogy ne kerüljön veszélybe a két fordulóval ezelőtt még biztosnak tűnő elődöntős helyezés, jövő hét szerdán mindenképpen le kell győzni Szabó Edina együttesét a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Békéscsaba – DKKA
29-28 (16-13)

Békéscsaba: Sipeki, Kovács A. 1, Nikolajenko 6, Szögi 6, Szabó V. 4, Glusica 5, Gávai 3. Csere: Terenyi (kapus), Walfisch 4, Tóth S., Diószegi. Vezetőedző: Avar György.

DKKA: Triffa, Azari, Triscsuk 6, Vincze 7, Takács D., Bulath 8, Ferling 2. Csere: Nagy É. (kapus), Kamper 3, Takács B., Rádl, Hosszu 2. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.