Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 17. 11:20, csütörtök | Helyi

Veszteséges uszoda, huszonöt új térfigyelő, egyebek

Veszteséges uszoda, huszonöt új térfigyelő, egyebek

Rekord számú (80) napirendi pont egy bizottság előtt. Muki helyéről, a mozi jövőjéről most nem szavaztak, a HM lakásokról, Vasmű úti társasházról, új térfigyelő kamera-pályázatról, az uszoda ügyéről igen.

Példátlanul sok, nyolcvan előterjesztéshez kapcsolódó állásfoglalás várt szerdán (2014. 04. 16.) a gazdasági és területfejlesztési bizottság tagjaira, miután 12 napirendi pontot kiiktattak a tárgyalandók sorából. A vélhetően sokakat érdeklő állásfoglalások az alábbiak voltak:

A Fabó Éva Sportuszoda 2011 óta csak veszteséggel üzemeltethető, mert a bevételek nem fedezik a kiadásokat, a víziközmű-törvény pedig tiltja a keresztfinanszírozást. A költségelemzés szerint évi 70 millió forint veszteség képződik emiatt. A most megszavazott állásfoglalás szerint a DVCSH Kft.-nek éves beszámolójában kiemelten kell vizsgálnia ezt a tényt, akciótervet kell készítenie. Egyúttal a Fabó Éva Sportuszoda üzemeltetésére közbeszerzési eljárást kell előkészíteni, amennyiben az eddigi üzemeltetési szerződés megszűnésével kell számolni.

A Belügyminisztérium meghatározott feltételek mellett pályázatot hirdetett közbiztonságot javító fejlesztésekre, köztük térfigyelő kamerarendszer létrehozására, illetve bővítésére. Dunaújváros e pályázat keretében további 25 térfigyelő kamera kihelyezését és a központ bővítését szeretné megoldani. A helyi rendőrkapitánysággal megtörtént az egyeztetés és az új kamerák helyének a kijelölése. A bizottság támogatta a tervet, így a 67 millió forint összegű, önrészt nem igénylő pályázatot benyújtja az önkormányzat.

Megnyert egy, a közvilágítás korszerűsítését támogató (két éve benyújtott) pályázatot Dunaújváros. Az elnyert támogatási összeg 216 millió forint, a 15%-os önrész 38 millió forint. A városi közvilágítás lámpáinak mintegy kétötöde, 1800 elavult lámpatest cseréje oldható meg az elnyert támogatás révén, a várható megtakarítás 35%. A kivitelezés szeptemberben kezdődet, amit január végéig be kell fejezni. A bizottság zöld utat adott a munkálatokhoz.

Csak rövid határidejű visszafizetendő támogatást tud nyújtani az önkormányzat a gázszolgáltatás nélkül maradt Vasmű út 27-29 társasháznak, a költségek részleges átvállalása nem járató út, állapította meg a testület. A gázszivárgás miatt megszüntetett szolgáltatás újraindítása előtt épületen belüli gázvezeték-cserét követel az EON, ami 4,4 millió forint körüli összeg, miközben a társasháznak jelenleg 700 ezer forintja van. A ház 40 lakójának többsége egyedül élő nyugdíjas.

Elutasított számos sport-támogatási és egyéb kérelmet is a bizottság, míg másokat támogatott ugyan, de a megjelöltnél kisebb összeggel. Hozzájárult viszont 300 ezer forinttal a Dunaújvárosi Hírlap „Vén Diák” ballagási mellékletének megjelentetéséhez, így nem maradnak ki épp a dunaújvárosi végzős diákok a megye középiskoláinak bemutatkozásából.

A vidám parki Muki mozdony végleges kiállítási helyével foglalkozott az előterjesztés és a számításba vett helyszínek közül a legalkalmasabbnak a Vasmű út és Kis-Vasmű út közötti zöld sáv Kossuth Lajos utca és Babits Mihály utca közötti részét tartotta. Ám sem erről, sem további 11 napirendi pontról nem foglaltak állást ezúttal, további egyeztetések szükségessége miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.