Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Január 30. 21:27, szerda | Helyi

Vihar a .... avagy ha elzárják a vizet, hát zárják....

Vihar a .... avagy ha elzárják a vizet, hát zárják....

Azt írja a DRV ( ez egy regionális vízmű) kommunikációs cége, hogy elzárják Dunaújvárosban a vizet, mert a DVCSH, a vízszolgáltató nekik tartozik...

Erre az ismerőseim előkapták a vödreiket, mert ezt a közleményt megjelentette a Blikk is. De tényleg.... Mondom, hogy így van....Valószínűleg Győzike adótartozása mellett lehetett olvasni... tehát már szinte autentikusnak számítana a dolog...

Mondom az ismerősömnek , ne pazarolja a vödrökbe a vizet, ha elzárják, hát zárják, abból az égvilágon semmit sem fog észre venni, mert Dunaújvárosban nem szolgáltat vizet a DRV , legalábbis akkora mennyiségben, hogy annak hiánya bárkinek is feltűnne.

Dunaújvárosiaknak pontosan elegendő az a víz, amit a szigeti csápos kutak termelnek, tehát ha zárják, akkor zárják. Amire nincs szükségünk, az nem nagyon fog hiányozni.

Annak idején "ellátásbiztonsági okokból" döntöttek úgy, hogy valamennyi vizet kell a a DRV-től venni, mondjuk, ha jönnek az ufók vagy mindenféle gonosz emberek, s elfoglalják a szigetet az összes csápos kúttal, akkor van máshonnan is vezeték, s jöhet Ercsiből víz, s nem okoz a szomjas városi népnek a támadás semminemű gondot.

Egyébként én DRV-s fogyasztó vagyok a magam teljes valójában, s irigylem is a dunaújvárosiakat, mert aranyárban szolgáltat a cég itt a környékbeli népeknek, s hozzá képest a DVCSH, aki szintén nem matyóhímzés, maga a Calcuttai Szent Teréz.

Többször is mondtam, hogy Schrick polgármester már odacsaphatna az asztalra, mert olyan árak vannak, mintha a vezetékekben Ercsiből Evián folyna, de a képviselőknek valami újabb fesztivál szervezése valószínűleg sokkal fontosabb, mint a népnyúzó szolgáltatóval elégedetlen városlakó panaszának meghallgatása, aki sínylódik a gonosz megacég szorításában. De hát ez van...

Mindjárt előhalászom a számlám elrettentésül, hogy lássák, ezek aztán nem viccelnek, ha számláról és vízdíjról van szó...

Szóval összeveszett a két vizszolgáltató cég, hadd ne menjek bele, hogy kinek lehet igaza , meg kinek nem, közöm hozzá semmi, nem is nagyon érdekel, bárki nyer, úgyis velem, mint fogyasztóval fizetteti ki a vita során felmerült költségeket. Ez az egy dolog teljesen nyilvánvaló csak.

De ahogy hallottam, mert beszélik, nem csupán elszámolási eredetű a nézeteltérés, hanem piaci jellegű: a DRV szeretné betenni a vezetékeit a dunaújvárosi piacra, s a DVCSH meg nem akarja... s ilyen piaci vitákba akár még egy szolid pánikkeltés is simán beleférhet, mert ezzel baromi jól rá lehet ijeszteni gyengébb idegzetű politikusokra, akik meg majd jól odaszólnak a szolgáltatóra, aki vagy fizet vagy behódol.

De ez csak egy aprócska mellékzönge, a lényege az egésznek, víz lesz, víz van...

Egészen addig míg nem jönnek az ufók vagy a sötétség serege, de ezek már egészen más történetek, bár hasonlóan szórakoztatók és ugyancsak tele vannak borzongással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.