Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 20. 11:37, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.kohászkézi.hu

Küzdelmes iksz Siófokon

 Küzdelmes iksz Siófokon

Pontosan távozott a Siófok otthonából együttesünk, mely egy igen küzdelmes mérkőzésen ért el 24-24-es döntetlent a Balaton-parti egylet ellen. Volt esély a sikerre is, de most legyünk elégedettek az egy ponttal is, ami később még sokat i

Siófokra látogatott szombaton este együttesünk, mely a nem túl jó előjelek ellenére is a pontszerzés reményében várta újabb bajnokiját.

Csapatunkban nem léphetett sajnos pályára a sérüléssel bajlódó Sánta Dóra, míg Ferling Bernadett sérülten vállalta a játékot, így igen nehéz hatvan perc várt Mátéfi Eszter tanítványaira.


Az első játékrész elején még nem is igazán állt össze a mieink játéka, így ebben az időszakban fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol a mieink, hol a házigazdák vezettek egy-egy góllal (7-6).

A játékrész derekától változott meg igazán a játék képe, hiszen végre összeállt a mieink védekezése, ráadásul támadásban is eredményesek voltunk, így nem csak átvettük a vezetést, hanem bő két perccel a félidő vége előtt már néggyel is vezettünk (11-15).

A hajrában azonban feljött kettőre a Siófok, így bőven ígért még izgalmakat a második felvonás (13-15).
A térfélcsere után feljavultak a vendéglátók is, így hamar elfogyott a mieink előnye sőt, a 41. percben újra a siófok állt jobban egy találattal (17-16).

Időt is kellett kérnie Mátéfi Eszternek, hogy rendezze a sorokat, s ez használt is, mert a folytatásban újra magához ragadta az előnyt együttesünk, ám hiába volt esélye a hajrában a győzelem megszerzésére is a Kohásznak, az utolsó pillanatokban szerzett góllal végül döntetlenre mentette a meccset a lelkesen küzdő hazai csapat (24-24).

A találkozó után Mátéfi Esztert kértük arra, hogy értékelje a látottakat, s mint azt vezetőedzőnk elárulta, az előzmények tükrében értékesnek tartja a siófoki pontszerzést.
- Több nehézséggel is meg kellett küzdenünk a meccs előtt, hiszen Sánta Dóra nem játszhatott, míg Ferling Bernadett sérüléssel bajlódva küzdött hatvan percen keresztül. A meccs előtt így aláírtuk volna a döntetlent, ám így, hogy az utolsó pillanatokban csúszott ki a kezünkből egy pont, van azért bennünk némi csalódottság. Ezzel együtt azt gondolom, hogy mégis értékes ez az egy pont, hiszen idegenből sikerült elhoznunk, egy jól felkészített csapat otthonából, s ez még sokat érhet a végelszámolásnál.

Siófok KC – DKKA
24-24 (13-15)

DKKA: Vig, Hosszu B. 4, Gera 3, Takács D. 3, Ferling 4, Bulath 3, Vincze 3. Csere: Rádl 3, Takács F. 1, Berta, Vadász. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.