Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Augusztus 06. 10:53, csütörtök | Helyi

Galamblelkű rockerek hat napja

Galamblelkű rockerek hat napja

Radulovics Bojanának elveszett a rockmaratonon a mobilja. Kiesett vagy kirántotta, nem tudja, de amikor észrevette, nagyon megijedt. Egy telefon nem csupán az értéke miatt fontos, hanem a benne tárolt információk miatt.

Elkezdte keresni, ám sehol nem lelte, amikor eszébe jutott, hogy a szervezőknél érdeklődjön. Kiderült, hogy valaki, aki megtalálta leadta a készüléket. Még meg sem tudta köszönni, hiszen a becsületes megtaláló név nélkül tett jót.
Nemcsak a világ legjobb kézilabdázója számolhat be pozitívan a rockmaratonról, hanem nagyon sokan városunkban.
Pedig… Némi előítélet előzte meg a monstre rendezvény városunkba költözését. No, persze a rockzene szerelmesei örömmel üdvözölték, hogy a hazai és külhoni zenei ikonok elérhető, már-már karnyújtásnyi távolságba kerültek, de azért sokan a fura kinézetű fazonok tömeges érkezését nem kis ellenérzéssel fogadták. Aztán…
- Semmi különös rendbontás nem történt a fesztivál ideje alatt. A részt vevők nagyon együttműködőek voltak, így mi is azok tudtunk a szórakozókkal lenni- összegzi a tapasztalatokat dr. Nagy Zoltán ezredes, városunk rendőrkapitánya.
Állandó készenlétet biztosítottak a fesztivál helyszínén, s járőröztek az odavezető utakon. Elsősorban a fesztiválozókra vigyáztak, hiszen a néha már nem szomjas fiatalok potenciális veszélyforrást jelentettek elsősorban magukra, ha a járdán vagy az úttest mellett jött rájuk a „fáradtság”. Őket biztonságba helyezték, de semmilyen vandalizmusról vagy balhéról nem érkezett hozzájuk bejelentés. Az igazi rockerek ugyanis legfeljebb isznak, de nem drogoznak, így a bulik után hamar és gyorsan a sátraikba vagy hálóhelyeikre kerültek.


Gergő Edmond a szigetet és a kempinget üzemeltető DVG Vagyonkezelő Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője elmondta, hogy a fesztivál előtt és után is megtörtént egy átadás-átvétel a rendezőkkel. Gyakorlatilag semmilyen nagyobb kár vagy rongálás az egy hét és a 30.000 látogató ellenére nem történt:
- Egy WC-ülőke, egy csaptelep. s néhány hasonló apróság került a listára, amely a szervezők rendezni fognak. Jól szervezetten, profi rendezvényt bonyolítottak le, s tisztán, rendezetten adták vissza nekünk a szigetet.
Nappal boltba sétálva, ebédelve találkoztunk fiatalokkal. Így a Gólyafészek étteremben is megszálltak rockerek. Ha már ott aludtak, ott is ebédeltek. Így volt ez rendjén. De nem volt ez másképp a kollégiumokkal és a városi vendéglőkkel sem. Felpezsdült a város, laktak, jártak, ettek, ittak, azaz vásároltak, s ezek egyike sem elhanyagolható szempont az itteni vállalkozóknak.
A Rockmaratonon több mint harmincezren vettek részt a hat nap alatt, ami felülmúlta a szervezők várakozásait. Négy színpadon százhúsz zenekar lépett fel. A rendezvény több mint 100 millió forintos költségvetésből valósult meg. Ebből az irdatlan mennyiségű pénzből bőven maradt városunkban, például csak a Helloween együttes szállásköltsége meghaladta a 400.000 forintot. De itt szállt meg és itt evett az egy hét alatt az a 200 fős fesztivál személyzet is. Varga Zoltán, a Rockmaraton operatív szervezője elmondta, hogy a 25. rendezvényüket méltó mód akarták megünnepelni, s erre az új helyszín mellett a hazai és külhoni rockzenei élet legjobbjait próbálták megszerezni:
- Rekordrendezvényünk volt, úgy látogatószámban, mint a fellépők tekintetében. Most úgy ítéletem meg, hogy a jubileumi rendezvényünk minden eddiginél sikeresebb volt. Jó volt az idő, jó volt a hangulat. Befogadó és együttműködő várost ismerhettünk meg a rendezvény alatt. Előzetesen úgy véljük, hogy a közönség elsöprően támogatja ezt az új helyszínt, de pontos adatokat a 800 fős kérdőíves kutatásunk kiértékelése után mondhatunk.
Ennek fényében döntenek arról, hogy visszamennek-e Pécsre, maradnak-e nálunk vagy mennek-e tovább. Megbeszélték városunk polgármesterével, hogy a továbbiakról és a tapasztaltakról szeptemberben fognak tárgyalmi.
- Magán emberként is jól éreztem magam a Rockmaratonon - jelentette ki Cserna Gábor, polgármester. - Nem csupán a zene, hanem a hangulata miatt. Számos kedves, barátságos emberrel találkozhattam az ország és világ minden tájáról, akiket a zene szeretete hozott néhány napra össze. S abban reményben adtam helyet a rendezvénynek, hogy meg tudjuk mutatni az ideérkezőknek, hogy milyen nagyszerű adottságokkal, lehetőségekkel rendelkező város, Dunaújváros. Természetesen nem csupán városmarketingből volt fontos a rendezvény, hanem a városlakok és az itt élő vállalkozók is nyertek általa. Egy nagyon alapos, felkészült szervezőgárdát ismerhettem meg Varga Zoltán vezetésével. S ha úgy döntenek, hogy tetszett itt nálunk, szívesen látjuk őket ismét. Úgy vélem, hogy sikerült megfelelő vendéglátóknak lennünk, reméljük, hogy ezt az itt szórakozó fiatalok is így gondolják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.