Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Szeptember 10. 01:43, csütörtök | Helyi

Mi lesz veled élményfürdő?

Mi lesz veled élményfürdő?

Csupán rosszindulatú feltételezés lehet, hogy a 2006 nyarán csak a választási kampány miatt vágott bele az önkormányzat állami és uniós pályázati támogatás nélkül az építkezésbe.

A dunaújvárosi fürdő négymilliárdos beruházását a CIB Bankkal kötött lízingszerződésnek köszönhetően sikerült csak befejezni. Azonban a kényszermegoldás miatt olyan összegű hitelről volt szó, amely bedönthette volna a város költségvetését. A város önkormányzata 2006-ban 3 milliárd 375 millió forintról kötött lízingszerződést a CIB Bankkal.

A szerződés húsz éve alatt a városnak évente 270 millió forint lízingdíjába, plusz évente a 130-140 milliós működtetési költségébe került volna a fürdő. Ez összességében évente 400 millió forintos kiadást rótt a városra. Az Aquantis bevételei pedig minden képzeletet alulmúltak. Így a fürdőt visszaadta a város a banknak. Ugyan nem volt egyszerű, sem olcsó kiszabadulni a banki szorításból, de az idő az akkori döntést igazolta. Az egész várost bedönthette volna a fürdő-projekt! A sok sebből vérző konstrukció végére a CIB tett pontot. Bezáratta és árulni kezdte az ingatlant, de hosszú évekig senki komoly vevő nem jelentkezett rá. Legutoljára már nettó 950 millióra csökkent az eladási ára, de csak nem akadt rá vevő. Közben kipakoltak belőle, amit lehetett, s az állagára is erősen ráférne a ráncfelvarrás.

– Szeretnénk megfelelő feltételek mellett visszaszerezni a fürdőt, azonban nem fogunk Kálmán András frakciójának hibájába esni - jelenti ki Cserna Gábor polgármester. A vételre és a tárgyalások lebonyolítására felhatalmazott a közgyűlés, s mielőtt a tényekre kerülne sor, egy újabb ingatlanértékelést kértünk, hiszen az évek alatt sokat romlott az ingatlan állapota, s nem tartjuk már időszerűnek a korábban készült szakértői anyagokat. Ennek ismeretében fogunk döntést hozni. Természetesen szeretnénk az élményfürdőt visszaszerezni, s az uszodával együtt egy egységes komplexumként felújítva, korszerűsítve használatba adni városunk lakóinak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.