Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Szeptember 27. 23:07, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.kohaszkezi.hu

Szép győzelem a Vác ellen

Szép győzelem a Vác ellen

Dolgos, kemény mérkőzésen győzte le a Vác együttesét ma este csapatunk a sportcsarnokban. Mátéfi Eszter tanítványai már az első félidőben eldöntötték a pontok sorsát.

A Ferencváros elleni döntetlen után ma újabb kemény mérkőzés várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára, mely a kiváló légiósokkal felálló Vác együttesét látta vendégül a sportcsarnokban. A találkozó előtt mutatták be csapatuk új kabalaállatát, mely annyira fiatal, hogy még neve sincs, így együttesünk vezetése egy felhívással is fordult a drukkerekhez, akiknek két hetük van arra, hogy nevet ajánljanak csapatunk "nyolcadik játékosának". Az ötleteket központi email-címünkre várja a vezetés, s a névadóra a Siófok elleni hazai bajnoki előtt kerül majd sor október 25-én.


A nyitány sajnos a vendégek számára alakult jobban, ugyanis gyors vezető góljuk megszerzése után két kihagyott hazai helyzet, majd két újabb váci gól miatt szomorkodhattunk (0-3). Az első hazai találatot Vincze Melinda jegyezte a 4. percben, s innentől már újra azt a Kohászt láttuk a pályán, amit előzetesen reméltünk. A kemény védőfal mögött Oguntoye több szép védést is bemutatott, míg az ellenfél hatosánál sorozatban ültek a figurák, így a 8. percben már dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző (4-3). A mieink lendülete továbbra is kitartott, s a vendégek szlovén vezetőedzője már a 13. percben kénytelen volt időt kérni, hiszen ekkorra már hárommal meglógott együttesünk (7-4).

A rövid pauza nem sokat használt a váciaknak, akiket a több remek védést bemutató Bíró Blanka tartott gyakorlatilag meccsben, ám a 20. perchez érve így is öt góllal, 11-6-ra vezetett a Kohász. A véghajrá előtt egy kicsit megakadt a mieink lendülete, ám Mátéfi Eszter gyors időkérése után ismét biztosan irányította a játékot a DKKA, mely Triscsuk, Azari és Bulath találataival alakította ki a félidei 16-10-es eredményt.
A térfélcsere után ismét a váciak kezdtek jobban, s a 40. percre meg is felezték hátrányukat, köszönhetően leginkább annak, hogy ebben az időszakban több támadását is elkapkodta együttesünk, ráadásul a védekezés sem volt olyan feszes, mint az azt megelőző harminc percben (18-15). Azonnal magához is rendelte tanítványait Mátéfi Eszter, s ugyan a védelem továbbra sem találta a váci játékosok ellenszerét, legalább támadásban magára talált együttesünk, mely tartani tudta három-négygólos vezetését (22-18).

A félidő derekán valamit ki kellett találnia a vendégeknek is, mert nem kedvezett számukra a mérkőzés alakulása, ám a Kohász emberhátrányban is biztosan őrizte vezetését, így esélye sem volt az egyébként kitartóan küzdő ellenfélnek arra, hogy nyílttá tegye a véghajrát. Úgy meg aztán pláne nem, hogy a csereként beállt Nagy Éva hetest, átlövést, majd ziccert is fogott, s neki, valamint a büntetőket is magabiztosan értékesítő Bulath Anitának köszönhetően az 55. percre végleg eldőlt a pontok sorsa (29-23). A véghajrában kissé lankadt a mieink figyelme, így a vendégek három gólt le tudtak faragni hátrányukból, de a Kohász győzelme így sem forgott veszélyben, így a Fradi elleni szép pontszerzés után egy magabiztos sikerrel őrizte meg helyélt együttesünk a tabella élvonalában (29-26).

Érthetően elégedett is volt játékosai teljesítményével Mátéfi Eszter vezetőedző, aki szerint egy nagyon jó csapatot győzött le ma együttese.
- Nagy kérdés volt, hogy a Ferencváros elleni hatalmas küzdelem után mennyire tudunk ma újra felpörögni, s bár az első percekben még nem igazán találtuk a ritmust, ahogy felvettük a meccs fonalát, onnantól már nem volt gond, s végig irányítani tudtuk a játékot. Egy nagyon jól felkészített, kiváló játékosokból álló csapatot sikerült ma legyőznünk, így jár a gratuláció a csapat tagjainak, hiszen két nagyon kemény mérkőzést tudtunk sikerrel lehozni ezen a héten.

DKKA – Vác 29-26 (16-10)

DKKA: Oguntoye, Vincze 5, Triscsuk 6, Bulath 7, Takács D., Kovács A. 3, Azari 3. Csere: Nagy É. (kapus), Szalai 3, Takács B. 2, Ferenczy, Nick, Klujber. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: