Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Október 05. 10:51, hétfő | Helyi

Megújuló járdák, eltűnő kátyúk

Megújuló járdák, eltűnő kátyúk

Bár itt az ősz, de még nem fejeződött be városunkban az idei járda-felújítási program. Dunaújváros közgyűlése ugyanis korábban úgy döntött, hogy a város járdáinak javítására 100 millió forintot biztosít.

A munkálatokat a képviselőkkel egyeztetve a DVG Zrt végezte és végzi el. A befejezés határideje november 30, így még a Babits Mihály utcában, a Balogh Ádámban, a Batsányi, a Bocskai utcában, valamint a Kossuth Lajos utcában javában folyik a munka. Nemrég adták át a Ligetköz megújult szakaszát, nyáron pedig a Batsányi utca 1-15 mögötti járda térkövezésének és a bekötő járdák aszfaltozásának második üteme fejeződött be. Iván László, Izsák Máté, Lőrinczi Konrád, Nagy Zoltánné képviselők körzetét érinti a mostani felújítás.
Az önkormányzati képviselők a választókörzetüket ismerve döntötték el, hogy ezt az összeget melyik járdaszakasz javítására vagy felújításra fordítják. Volt, ahol az aszfalt burkolatot kellett cserélni, máshol térkő-burkolatot kapott a kijelölt járdaszakasz. Döntéseikben, első sorban az játszott szerepet, hol a legsürgetőbb a felújítás. Iván László képviselő elmondta, hogy ismeri a körzete problémáit, így viszonylag egyszerűen határozott arról, hogy melyik járdát, milyen sorrendben szükséges rendbe tenni. Nagy Zoltánné képviselő hangsúlyozta, jól esik neki, hogy a körzet lakóinak többsége örül a járda-felújítási programnak. Természetesen jóval több szakasz felújításra lenne szükség, de reméli, hogy a jövő évi költségvetésben is találnak lehetőséget arra, hogy a program folytatódhasson.


Nem csupán a járdák lesznek szebbek és balesetveszélytelenebbek, hanem az őszi „kátyútlanítás” is elkezdődött a városban. A napokban rendelte meg a polgármesteri hivatal a város nagyobb úthibáinak és kátyúinak javítását a DVG Zrt-től. A vállalat a frekventált helyek javításával kezdi a megbízás teljesítését.
Javítások mellett felújításra is sor kerül. Ugyancsak városi megrendelésre történik, újul meg teljesen a Dunaferr iskola (MMK melletti épület) szomszédságában lévő sportpálya. Új aszfaltburkolat, új kerítés, új kosárlabda-palánk fogadja hamarosan a sportolni vágyó fiatalokat. Az Óvárosban, a Temető utca környékén folytatódik az út-korszerűsítés; szilárdburkolatot kapnak az eddig zúzott köves utcák. Kényelmesebbé válik a bevásárlás is, hiszen az új vásártéren megtörténik a csapadék-vízmentesítés. Az útjavítások, felújítások mellett a téli felkészülésre is fordítanak időt a DVG Zrt-nél. Megrendelték a síkosság mentesítéshez az anyagokat, átvizsgálják, karbantartják a hókotrókat. Nagy Zsolt, a DVG Zrt ágazatvezetője szerint az előrejelzések szerint a forró nyarunk után hideg, havas telünk várható. Igyekeznek tehát úgy felkészülni, hogy az azzal járó feladatokat is meg tudják oldani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.