Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Október 08. 12:50, csütörtök | Helyi sport
Forrás: fotó-kézilabda-live.hu

Az idő Mátéfi után...

Az idő Mátéfi után...

Mátéfi Esztert leváltották a női kézilabda-csapat éléről, kaptuk a közleményt a DKKA-tól.

Az utánpótlásnál ajánlottak a mesteredzőnőnek szakmai szerepet. Mátéfi Ágnes ennek elfogadásán még gondolkozik. Véleménye lehet a döntésről bárkinek, de a klub vezetőinek szakmai döntését csak az idő fogja vagy igazolni vagy megcáfolni. Azonban... Mátéfi Eszter szakmai múltja, elkötelezettsége, emberi tartása nem beosztás függő, olyan érték, amely alapján a legnagyobb sportemberek közé tartozik. Személyisége még akkor is hiányozni fog a csapatból, a csapat mellől, ha győzelmet győzelemre fognak halmozni.

Tisztában vagyunk azzal, hogy most nem könnyű neki döntést hozni. Döntést arról, hogy elvállalja-e a "másodvonalbeli" szerepet. Végig kell neki gondolnia, hogy elegendő-e a neki rendelt feladat, s mellette el tudje-e viselni, hogy sajnálják, szánják, vagy kicsinyesen kajánkodnak rajta...

Nem egyszerű helyzet, nem kényelmes, s nem is kellemes mindez. De Eszti, a számvetésen azt is vedd figyelembe, hogy Te nem néhány tucat ember véleményére, magatartására kell, hogy figyelj. A lelátón ülőknek, s azoknak akik "csak" ismernek, mindenkori beosztástól függetlenül vagy sztár.Rendíthetetlenül, megkérdőjelezhetetlenül, sőt, nem is túlzás , de múlhatatlanul az is maradsz, bárhová sodor a sors.

Állócsillag, a kézilabda, a sport, és a sportszerűség egén. S neked még dolgod van, feladatod , hogy mindezt az utánad jövőknek is megtanítsd. A többi meg... nem számít.

Íme a közlemény:

"Tisztelt Sportbarátaink!

Kedves Szurkolóink!

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakvezetése tájékoztatja a közvéleményt, hogy 2015. október 8-i hatállyal, felmenti Mátéfi Esztert a felnőtt csapat vezetőedzői posztjáról, egyben megbízza György László utánpótlás vezetőedzőt, hogy a helyzet végleges rendezéséig vezesse a felnőtt keret felkészülési munkáját. Az új vezetőedző a tervek szerint a jövő hét elején kezdi meg munkáját.

Az Akadémia vezetése megköszöni Mátéfi Eszternek a dunaújvárosi kézilabda érdekében kifejtett eddigi áldozatos tevékenységét, és a jövőben is számít kiemelkedő szakmai felkészültségére, lelkiismeretes, megalkuvást nem ismerő munkájára. Az elmúlt hónapok történései azonban arról győzték meg a döntéshozókat, hogy a mindenki által tanúsított legjobb szándék ellenére is megtorpant csapatunk fejlődése, alábbhagyott a korábbi lelkesedés, az elbizonytalanodás jelei mutatkoztak a pályán és a pályán kívül egyaránt. Ebben a helyzetben pedig cselekedni kell, amíg nem késő… Nem az eddigi eredmények, és nem a tabellán elfoglalt jelenlegi helyezés indokolja a váltást, hanem a jövő féltése, az Akadémia töretlen fejlődésébe vetett hit, ami időnként ilyen kényszerű lépéseket is megkövetel tőlünk. Úgy érezzük, hogy az eddig elvégzett kifogástalan munkán kívül kell még valami plusz a további sikerekhez, és ennek keressük a kulcsát. Bízunk benne, hogy új hatások, új személy nagyobb és kiegyensúlyozottabb teljesítményre készteti sokra hivatott keretünket, amelynek ugyanakkor minden tagjától megköveteljük az önvizsgálatot és feltétlen odaadást az új helyzetben is.

Mátéfi Eszternek rövid pihenőt követően az utánpótlás csoportoknál ajánlunk szakmai, módszertani vezetői és koordinációs feladatokat, amelynek elfogadásával kapcsolatban a mesteredző néhány nap gondolkodási időt kért."

Mátéfi Eszter 2011 óta volt felnőtt együttesünk szakvezetője, az elmúlt két évben negyedik helyig vezette csapatunkat a bajnokságban. Az idei szezonban hét mérkőzésen tíz pontot szerzett eddig együttesünk (négy győzelem, két döntetlen és egy vereség), így az ötödik helyet foglalja el a bajnoki táblázaton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.