Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Február 12. 17:17, péntek | Helyi

Emberölés vádak és nyilatkozatok

Emberölés vádak és nyilatkozatok

Gál Roland és SZ.J. dunaújvárosi lakosok ellen emberölés megalapozott vádjával folytat nyomozást a Tolna megyei Rendőrkaotányság.



A hír miszerint elvitték a rendőrök Gál Roland képviselőt már szerdán szárnyra kelt, s az is nyilvánosságra került, hogy holttestet találtak egy Petőfi utcai háznál

Tény, hogy a roppant sikeres és rendkívül jómódú , két éve eltűnt dunaföldvári vállalkozó holttestét találták meg a háznál. Tény, hogy a rendőrség hosszú ideje nyomoz, s tény az is, hogy előzetes letartóztatásban van emberölés vádjával SZ.J. és Gál Roland képviselő.

A többi már feltételezés. Annyi képtelen forfdulatokkal teli történetet hallottunk szerte a városban, hogy több amerikai krimi forgatókönyve kikerekedne belőle. Már belekevernek mindent és mindenkit. A bonyodalmak esetenként már Ausztráliáig vezetnek. Egy biztos, hogy akik Gál Rolandot ismerik, értetlenkedve állnak a történtek előtt.

A tények teljes felderírése a rendőség dolga, ítélkezni pedig a magyar bíróságnak van joga, s annak is kötelessége.

Természetesen az üggyel kapcsolatban véleményt nyilvánítottak azok, akik az ügyben érdekeltek vagy úgy vélik, hogy a tragikus esemény politikai vonatkozásai kaphatnak hangsúlyt. A közelmúltban kapott nyilatkozatok legfontosabb elemeit az alábbiakban emeljüki ki, a mellékszálakat úgy mint közvilágítást , más képviselők mandátumát, sértegetéseket tartalmazó részeket átugortuk. Valamint nem szólaltatjuk meg Gál Roland gyerekkori játszótársait, távoli ismerőseit, közeli haragosait, gyermekeit és egyéb családtagjait sem.

Az önkormányzat figyelemmel kíséri a nyomzást

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Fidesz Dunaújvárosi Szervezete megdöbbenve értesült a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság által közölt önkormányzati képviselőt érintő nyomozati eljárásról.

A Fidesz Dunaújvárosi Szervezetének elnöksége kezdeményezte Gál Roland, önkormányzati képviselő Fidesz tagsági jogviszonyának, illetve önkormányzati frakcióbeli tagságának felfüggesztését.

Minden további, felmerülő kérdéssel kapcsolatban a hivatalos eljárás lezárultáig nem kívánunk nyilatkozni, azonban mi is figyelemmel kísérjük a nyomozati és bírósági eljárást.

Felfüggesztette Gál Roland tagságát a Fidesz

Felfüggesztette a Fidesz Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát - közölte Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre.

Azt mondta: Gál Roland tagságát felfüggesztették, és ha a bíróság elítéli őt, ezt véglegesítik, tehát "semmi közünk (...) ettől a pillanattól hozzá". Az ilyen esetekben ez a mechanizmus a Fideszben - tette hozzá Kósa Lajos az MTI tájékoztatása szerint.

Demokratikus Koalíció: Mindenki mondjon le

A Demokratikus Koalíció dunaújvárosi szervezete megdöbbenéssel fogadta február 11.-én este azt a hivatalos rendőrségi hírt, amelyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bejelentette, hogy emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte SZ.J. és G.R. dunaújvárosi lakost...

Szomorú pillanat ez a magyar önkormányzatiság életében...
Amennyiben beigazolódik a rendőrség gyanúja és bizonyításra kerül, hogy a fidesz képviselője, Dunaújváros közbiztonsági tanácsnoka valóban elkövette a meggyanúsítására okot szolgáltató bűncselekményt, az már nem első alkalommal fog nagyon súlyos kérdéseket felvetni a dunaújvárosi önkormányzat működését és Cserna Gábor polgármester alkalmasságát illetően.

Jobbik: Elszámoltatunk

Nehéz mit mondani a jelenlegi helyi eseményekre.
Ám most arra kérünk mindenkit figyeljünk csak a biztosra. A Petőfi utcai gyilkosságok ügyében mi bízunk a megvádolt képviselő úr ártatlanságában. -Amennyiben a rendőrségi nyomozás más eredményre jut elsők közt leszünk a számonkérésben.... Nekünk kötelességünk elszámoltatni a felelősöket , s őszintén reméljük a valódi tettesek minden ügyben elnyerik méltó büntetésüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.