Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Június 08. 09:20, szerda | Helyi

Borsós után Őze

Borsós után Őze

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza újonnan kinevezett igazgatója,, Őze Áron folytatja az elődei által megkezdett munkát.

A Jászai Mari-díjas színész, rendező, színházigazgatóval a bizalomról, dunaújvárosi kötődéséről és természetesen a színházról beszélgettünk.

Őze Áron eddigi pályája és a Pesti Magyar Színház vezetése során szerzett tapasztalatainak birtokában lát hozzá a következő évad előkészületeihez és tervezi a jövőt. A Jászai Mari-díjas színész, rendező, színházigazgatóval a bizalomról, dunaújvárosi kötődéséről és természetesen a színházról beszélgettünk.


- Sipos Imrével és Csadi Zoltánnal közösen még inkább szeretnék kinyitni a Bartók Színházat. Csadi Zoltánt már nem kell bemutatni a Dunaújváros és környéke színházszerető közönségének, de talán Sipos Imrét igen.
- Imrét a Nemzeti Színházból ismerem, később a Pesti Magyar Színház menedzser igazgatójaként segítette a munkámat. Csadi Zoltán színművésszel a Színművészeti Egyetemi időszaka során kerültünk szorosabb kapcsolatba. Nem kell számukra elmagyarázni, miért fontos a jelenlegi színházi életben a marketing és a kommunikáció, beleértve a közönségkapcsolatokat és a pályázatírást egyaránt.

- Terveik szerint a „Kölcsönös Bizalom Évada” következik. Milyen értelmezési síkok mentén közelítsük meg ennek a jelentését?
- A magam tapasztalatából kiindulva, a vezetőváltás miatti érzékeny időszakot példaértékűen szeretnénk átvezetni az intézmény működésének következő szakaszára. Nem mi vagyunk a fontosak, hanem a színház, annak harmincnégy alkalmazottja és mindazok, aki kapcsolódnak hozzánk, de leginkább a közönség. Az örökül hagyott előadásokat tovább visszük, és a jövő évad utáni időszak lesz színtisztán a mienk. Addigra ugyanis körvonalazódnak a feltételek, többek között a színházi infrastruktúra kínálta lehetőségek is.

A beszélgetés során Őze Áron örömmel konstatálta, hogy a Maradj Talpon televíziós vetélkedő legutóbbi adásában az egyik kérdés arra irányult, hogy ki vezeti július elsejétől a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házát?

Ennek hírét úgy értékelte, hogy nem annyira a személye fontos, sokkal inkább Dunaújváros és a Bartók Színház ismertsége. Miként azt is elárulta, hogy dunaújvárosi párja, Auksz Éva színművésznő egykoron a Szögi Csaba vezette Vasas Táncegyüttesben táncolt, onnan vezetett a pályája a Közép-Európa Táncszínházhoz és még tovább. A Bartók Színház már korábban Őze Áron látóterébe került, például a Vasas Gálán a közönség soraiban tapsolt. Az Auksz család kulcsi telke családi programok gyakori helyszíne.

Őze Áron szabadidejében aikidózik, teniszezik, kenuzik, íjászkodik, ejtőernyőzik. Szereti a történelmet, különösen a II. világháború érdekli. Édesapja, a Kossuth-díjas kiváló magyar színművész, Őze Lajos könyvtárnyi irodalmat hagyott maga után erről a korszakból. A Bartók Színház október 23-i premierjének előadása is ehhez a történelmi eseményhez köthető.
Szente Tünde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.