Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 13. 10:44, szombat | Helyi

Vége a betört ablakoknak a Rómain?

Vége a betört ablakoknak a Rómain?

Van, aki raklapból csinált labdafogót az ablakára, feljebb az összes ablakot rács takarja, minden bizonnyal nem \"szupermentől\" tartanak. Hiába nem mindig könnyű a focit és a lakhatást összhangba hozni.

A Római körúti foci pálya puszta léte is már időtlen idő óta vitára ad okot. Először a salakos pályán éltek a fiatalok, néha olyankor is tombolt a hangulat, amikor a körülöttük lévő lakások lakói már aludtak volna. Mit néha, jó időben szinte mindig. De hát a gyerekeknek is kell játszani, élni, focizni, nevetni... így a római felújítása során egy korszerű műfüves pálya került kialakításra.

Csak hát... a kerítés alacsonyabban volt, mint ahogy Ronaldo követői rúgták a bőrt, s gyakorta áldozatul estek a játékszenvedélynek az ablakok, a tér világítása is zavarta az aludni szándékozókat, s bizony éjszakába is nyúltak nyári estén a viadalok.

Ennek Cserni Béla, a körzet képviselője szerint remélhetően vége.

A DVG szakembereinek segítségével a város képviselőinek áldásával megmagasították és kicserélték a kerítést, egy labdafogó-háló került a tetejére, s kulccsal is zárható lesz, hogy az üzemeltető felügyelhesse majd a zárva és nyitva tartást, valamint a rendeltetésszerű használatot.

Cserni Béla elmondta, hogy nagyon népszerű a pálya, s reméli, hogy ezekkel a módosításokkal a környező lakók nyugalma és pihenése is megoldott lesz. A sportpálya környezetének rendbe tétele lesz a következő lépés, s reményeik szerint a játszótér bővítésére is sor kerülhet.

A pályatest világítására is időkapcsolót szerelnek, így a most elkészült járda megvilágítása kivételével éjszaka a beszűrődő fény sem fogja zavarni a pihenni szándékozókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.