Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Szeptember 03. 01:44, szombat | Helyi

Beválik az egyetemmé válás

Beválik az egyetemmé válás

Megkezdődött a tanév a Dunaújvárosi Egyetemen. A hallgatók fogadalomtételét követően táblát avatott a DUE a MÁV- Start ZRT-vel. Idén az előző évhez képest több mint 12%-kal nőtt a felvételt nyert hallgatók létszáma.

A felvételi eredmények alapján elmondható, hogy az intézmény népszerűsége az országos átlag felett van. Minden képzési területen érzékelhető ez a pozitív folyamat. Mindez köszönhető a hatékony és tudatos, hallgatókat támogató oktatáspolitikának és a hallgatók számára egyre bővülő lehetőségeknek. Figyelemreméltó 2016-ban az alapszakos nappali tagozatos hallgatók számának 60 százalékos, illetve a felsőoktatási szakképzésben résztvevők 31 százalékos emelkedése. A 2015-ös tanévhez képest több az államilag finanszírozott ösztöndíjas hallgató is.

A Dunaújvárosi Egyetem az alkalmazott tudományok egyetemeként nagy hangsúlyt fektet a műszaki vonalra, ahol 15 százalékkal, az informatikai képzési területen pedig 18 százalékkal erősödött az egyetem, három év után újraindult a műszaki szakoktató alapszak, ahol a jövő műszaki és informatikai pedagógusait képzik. A gazdálkodási és menedzsment szak iránt továbbra is nagy az érdeklődés. Pozitívum, hogy a központi ponthatár emelkedése ellenére a műszaki menedzser szakon a hallgatói létszám nem változott. Keresettek a levelezőszakos képzések és folyamatos az érdeklődés gépészmérnök és a mérnöktanár mesterszakok iránt.

Az ünnepségen részt vett a Dunaújvárosi Egyetem részéről Dr. András István rektor, Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes és Dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes valamint a MÁV Zrt. képviseletében Bánhidi-Nagy Attila elnöki főtanácsadó és Dorozsmai Éva humánerőforrás-vezérigazgatóhelyettes.

A hazai hallgatók mellett szeptember illetve október hónapban kezdik meg tanulmányaikat a Dunaújvárosi Egyetem angol nyelvű előkészítő, valamint alap illetve mester képzésein! 16 különböző országból érkeztek és még érkeznek hozzánk, létszámuk közel 100 fő, így az egyetem angol nyelvű kurzusain tanuló külföldi hallgatói létszám ebben a tanévben elérheti a 200-at.

Dr. András István rektor úr az alábbiakat mondta el a MÁV Zrt. és a Dunaújvárosi Egyetem kapcsolatáról:
- 2016. január 1-től alkalmazott tudományok egyetemeként működik intézményünk.
A 2015/16-os tanév beiskolázási kampányában is komoly szerepet vállalt a MÁV Zrt. A Dunaújvárosi Egyetem és a MÁV-Csoport szakemberei közösen toboroztak leendő vasúti szakembereket, a mérnök-informatikus, gépészmérnök, műszaki szakoktató, műszaki menedzser képzések iránt érdeklődőket. Négy napon át, összesen nyolc helyszínre települtünk ki. (Budapesten a Keleti és a Nyugati pályaudvaron, a szolnoki, a debreceni, a pécsi, a győri és a miskolci vasútállomáson.) 2016. felvételi időszakában közösen kialakította az egyetem és a MÁV-Csoport a duális felvételi eljárást, amelyet a vállalattal közösen sikeresen le is folytattunk. Elmondható, hogy a beiskolázási kampány, a közös munka sikeres volt, a MÁV-Csoport az új duális hallgatókat fogadó legnagyobb gyakorlati képzőhelye lett az egyetemnek, gépészmérnök, műszaki menedzser és mérnök informatikus szakokon kezdik meg az idei tanévben tanulmányaikat a hallgatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.