Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Január 09. 22:12, hétfő | Helyi

Segíteni szeretnék Virágnak

Segíteni szeretnék Virágnak

Makovics Dávid vagyok Előszállásról. Segítségüket kérem egy jótékony ügyhöz.Márciusban szeretnék egy jótékonysági estet rendezni Barabás Virág daruszentmiklósi lány javára.

Virág 2015-ben szén- monoxid mérgezés következtében súlyos agykárosodást szenvedett

Ennek következtében újra kell tanulni a járást és a beszédet is.

"A most tizenhat éves Barabás Virág 2015. feb­ruárjában egy erdélyi osztálykirándulásra készült, amikor is a fürdőszobában váratlanul eszméletét vesztette.

– Mikor megérkeztünk a bevásárlásból, a macskánk jelezte, hogy baj van. Azonnal a fürdőszobába siettünk, ahol Virágot a kádban fekve, eszméletlenül találtuk – em­lékezett vissza az édesanya, Barabásné Ba­log Krisztina. Kiderült: a családi ház kéményében megfordult a légáramlás. Az égéstermék emiatt a fürdőszobába jutott, a fiatal lány pedig szén-monoxid-mérgezést kapott.

Fürdőszobában bénult le Virág – van remény, csak nagyon drága
Virágnak pedig komoly tervei voltak. Sok barátja volt, és sikeresen felvételizett egy dunaújvárosi középiskolába is. A mérgezés miatt viszont oxigénhiányos állapotba került, másfél hónapra kómába esett. Ezt követően érkezett a sokkoló diagnózis: súlyosan károsodott az agyának a beszéd- és a mozgásközpontja.

Virág fiatal, jó esélye van arra, hogy javuljon az állapota
– Sajnos tolószékbe került. Az orvosok először nem mondtak semmi biztatót. Most viszont már amondóak: mivel fiatal, jó esélye van arra, hogy javuljon az állapota. Azt nem tudni, hogy ez mikor fog bekövetkezni és milyen mértékű lesz. Mindent újra kell tanulnia, a járástól kezdve a beszéden át – mondta az édesanya, aki egész nap vigyáz a gyermekére.

Krisztina: – Nagyon büszkék vagyunk Virágra, rendkívül kitartó és egy pillanatra sem adja fel

– Büszkék vagyunk rá. Na­gyon kitartó, egy pillanatra sem adja fel. Rendszeresen kezelésekre visszük, amelyek javítják a beszédét és a mozgását is. Ezek azonban rendkívül költségesek, lassan feléljük minden tartalékunkat. Az igazi áttörést pedig egy speciális, agyi idegpályákat regeneráló terápia jelentené. Ezt idehaza is el tudnák végezni. Sajnos ez több millió forintba kerülne, ráadásul többször is meg kellene ismételni – mesélte Krisztina." ( Borsonline)

Sajnos a család igen szegény körülmények között él. Lenne egy műtét, ami segítene a felépülésében, ennek ára közel 1millió forint.

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani nekik...Így arra gondoltam, hogy egy este népszerű előadókkal a színházban a Bartók Színházban sokat segítene a szükséges pénz összegyűjtésében.
Szeretném, ha tudnának segíteni a rendezvény létrehozásában. Kérem, jelentkezzen az, aki szívesen segítene nekem ebben ebben a nemes feladatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.