Városlista
2017. február 28, kedd - Elemér

Hírek

2017. Február 16. 08:45, csütörtök | Helyi

Diákok vére

Diákok vére

„DUNAÚJVÁROSI DIÁKVÉR” néven véradó mozgalmat szervez a dunaújvárosi vöröskereszt.

A verseny elsősorban a Dunaújvárosban működő középiskolák 18. életévüket betöltött diákjainak szól, másodsorban az őket oktató tanároknak, valamint az iskola egyéb dolgozóinak, a szülőknek és a rokonoknak.

A Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete arra törekszik, hogy a tanulók az iskolában megrendezett véradásokon a vérre rászoruló emberek segítségére legyenek a középiskola befejezése után is.

A véradásokon megjelentek számát az adott iskola 18 éven felüli tanulói létszámával arányosan fogják kiértékelni. Kiemelt célnak tartják, hogy a tanulók motiváltak legyenek minél több donor toborzásában a saját iskolájuk helyezésért. Az iskolák eredményeit a tavaszi középiskolai véradások befejezése után április végéig kiértékelik. Az őszi véradás sorozat eredményét pedig december közepéig.

Az első helyezett jutalma a Vöröskereszt által létrehozott vándorserleg birtoklása, valamint a véradásban résztvevők megvendégelése lesz.

A véradásokon készült jegyzőkönyv a résztvevőket név szerint felsorolja és ennek hitelességét a Diákönkormányzatnak is le kell majd igazolnia.

Feth Katalin területi vezető ad a továbbiakról felvilágosítást a 70-933-8511 - as telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Február 27. 14:01, hétfő | Helyi

Képviselői fogadóórák márciusban

Lőrincz Konrád, Lasingleitner Fruzsina, Iván László, Nagy Zoltánné, Cserni Béla, Tóth Kálmán, Barta Endre (Pintér Tmás) fogadóórái

2017. Február 26. 20:07, vasárnap | Helyi

Rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

Rendkívüli közgyűlést hívott össze március 2-án 9 órára Cserna Gábor polgármester. Téma lesz a stadionfejlesztés, kölcsön a jéghokinak, feladat a DV N zrt.-nek, gépkocsi-vásárlás és zárt ülésen két téma

2017. Február 23. 07:43, csütörtök | Helyi

Itt járt a horvát nagykövet

Városunkba látogatott Dr. Gordan Girlic Radman, Horvátország budapesti nagykövete, illetve Skenderovic Marin, a Horvát Idegenforgalmi Közösség vezetője.

2017. Február 23. 07:39, csütörtök | Helyi

Évértékelő Dunaújvárosban

Suszter Tamás rendőr alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője 2017. február 22-én értékelte a 2016. évben végzett szakmai tevékenységet.