Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 29. 00:00, szerda | Helyi

Nyílt nap Bartókban

Nyílt nap Bartókban

Jóízű nevetés a Sajtkirályon, érdeklődés a Valahol Európában táncpróbáján, izgatott kalappróbálgatások, jó hangulatú vetélkedések. Egy napra felfedte magát a színház, a nagy csoda.

- Azért nem teljesen, – magyarázza Csadi Zoltán, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgató-helyettese – mert csodákra mindig is szükség van. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk, hogy a közönségünk ízelítőt kapjon a színházteremtés kulisszatitkaiból, hogy kipróbálhassák, megnézhessék, mi történik egy-egy előadás előtt és alatt. Jobban tudjuk elfogadni ugyanis azt, amit ismerünk is. Azért pedig nagyon hálásak vagyunk, hogy az idén a korábbi éveknél is többen voltak kíváncsiak ránk. A programok összeállításánál a legtöbb teher az idén közönségszervezőkre hárult, felelőse pedig Nemes Orsolya PR-menedzser volt, de mindannyian részt vállaltunk a lebonyolításban.
Wachterné Orosz Adrienne szervező, hosszú évek tapasztalatáról számol be:
- Úgy gondoltuk, hogy a mostani nyílt nap az elsősorban a színházról szóljon. Ne vonja el a látogatók figyelmét például az arcfestés, vagy más olyan dolog, amit bármilyen más rendezvényen igénybe tudnak venni. Mivel sokéves tapasztalatunk van, így tudjuk, melyek azok a programok, amiket nagyon szeretnek a látogatóink, így azokat az idén is megtartottuk. Nagyon szeretik a színpad-bejárást, megnézni a függönyöket, kipróbálni, hogyan lehet lesüllyedni a színpad alá, de tovább bővítettük a vetélkedők sorát, s Feke Judit ötlete alapján kalapbemutatót és- próbát is rendeztünk.
- A főhangsúly azonban két új bemutatónkon van - fűzi hozzá Nemes Orsolya PR-menedzser.- Most a Sajtkirály és a Valahol Európa próbáiba tudtak betekinteni a nézők, s külön öröm volt számunkra, hogy voltak, akik a próbát látva már az előadásra is kértek jegyet.
Igaza volt Csadi Zoltánnak. A csoda mindenkit érdekel… Mi közben a látogatók megtöltötték a nézőtereket, a folyosókat, a színészek,a műszakisok, szervezők azaz mindenki, aki a színházzal, a színházért dolgozik körülöttük és értük voltak. Most is, csak kicsit másképp… Még hátra van két bemutató, és már a nyári ligetprogramra is készülnek … Remélhetően folyamatosan, és egyre többen érzik, értik meg, hogy igazi csoda az, ami a deszkákon születik, s hogy a varázslói pedig köztünk vannak.

Címkék: BBKM, nyílt nap, színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.