Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Március 29. 00:20, szerda | Helyi

Gyermekek életéért gyűjtünk

Gyermekek életéért gyűjtünk

Az idővel versenyez Móna Jázmin Letícia. A négyéves kislánynak a nyáron már mindenképpen át kell esnie egy őssejt beültetésen ahhoz, hogy javulhasson az állapota.

Lettike születése után agyvérzést kapott, hamarosan pedig mindezen felül kiderült, hogy izomtónus-eloszlási zavara is van, amelynek következtében fizikailag képtelen magát megtartani.


- A műtétet Bécsben tudják elvégezni a kislány négyéves koráig- magyarázza Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő, aki személyes ügyének tekinti a pici lány segítségét. Rendszeresen gyűjt, gyűjtet a kislány részére kupakokat, legutoljára egy jótékony célú operettest fővédnöke volt.


- Az MMK-ban tartott rendezvényen 158.000 forintnyi bevételét a Dunaújvárosi Óvodák 90.000 forinttal egészítettek ki, ezzel már összesen 3,5 millió forint gyűlt össze a kislány műtétéhez, amely magához a műtéthez már majdnem elegendő, de a szükséges rehabilitációra még tovább kell folytatnunk a gyűjtést.
Lettike gyógykezelése elkezdődhet, s az összefogásunknak hála, Pecsét István is megérhette a 30. születésnapját, s már készül arra, hogy ismét kimehessen Kínába, hogy befejezhesse a gyógykezelését. Cserna Gábor polgármester, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy továbbra sem engedik el István kezét, így folyamatosan várják az ő javára felajánlott adományokat (OTP 11736037-20550 332 – „Pecsét István javára”):
- Városunk polgárai István után, most Móna Jázmin Letícia támogatásával bizonyították be, hogy nálunk példaértékű az összefogás. A kislány gyógyulásáért ismét összefogtak a helyi közösségek, intézmények és vállalkozások. Letícia és István támogatását a Közalapítványon keresztül továbbra is bárki megteheti, melyet továbbítanak a családnak.


Megtudtuk, hogy az alapítványnak sajnos számos feladata van még, a közelmúltban egy dunaújvárosi kisfiú amerikai gyógykezelésének támogatása ügyében keresték meg őket, most veszik fel a kapcsolatot az érintettekkel, és amint lehet, hírt adnak a további lépésekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.