Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Június 12. 00:36, hétfő | Helyi

Gallyaz az E.ON is...

Gallyaz az E.ON is...

Ismét szabaddá teszi a vezetékeket a nagyra nőtt fák ágaitól az E.ON.

Kertszépítés, kertépítés, gereblyézés, ültetés, komposztálás, megannyi aktuális kerti munka, arra azonban kevesen gondolnak, hogy megmetsszék azoknak a fáknak az ágait, szükség szerint kivágják azokat a fákat, amelyek az adott ingatlant érintő villamos vezetékek közelében vannak.

A túl magasra nőtt, a vezetéket veszélyes távolságban megközelítő fák és ágak üzemzavart, áramkimaradást is okozhatnak, amely a lakókörnyezetnek kellemetlenséget jelent, valamint élet- és balesetveszélyt is jelentenek.

Ennek fényében, az E.ON Zrt. tájékoztatása szerint, az E.ON Dél - Dunántúli Áramhálózati Zrt. megbízásából eljáró Ágvágó Szolgáltató Kft. munkatársai 2017 júniusában DUNAÚJVÁROS területén gallyazási munkálatokat végeznek.

A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 137. §-a és a villamosművek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló 2/2013. (I. 22.) NGM rendelet előírja, hogy a villamos vezeték biztonsági övezetének környezetében lévő fák, bokrok ágait az ingatlan tulajdonosa (kezelője) köteles rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet határát elérik.

A megbeszélt időpontban kérik, hogy adott esetben biztosítsák a szakemberek bejutását az adott ingatlan területére, ezzel is segítve munkájukat, valamint a zavartalan áramellátást.

Az áramhálózati társaság térítésmentesen végzi el a feszültségmentesítést. Érdemes még időben gondolkodni a növényeken történő beavatkozások elvégzésén, mert ha nem az ingatlantulajdonos, hanem az áramhálózati társaság kezdi meg a munkálatokat, abban az esetben nem a tulajdonosi esztétikai elképzelései vagy kertépítészeti szempontok érvényesülhetnek. Az áramhálózati társaság vagy vállalkozó kizárólag a jogszabályok által meghatározott műszaki előírások alapján, valamint az élet- és balesetveszély elhárítása és a vagyonvédelmi elvek szerint végzi a biztonsági övezet tisztántartási munkálatait.

Megközelítően 2-3 héten át végzik ezeket a munkálatokat városunkban, ahol szükséges, levágják az ágakat, és az ott keletkezett nyesedékeket 2-3 napon belül el is szállítják.

A mellékeltben csatoltam Önöknek az E.ON Zrt. által küldött tájékoztatókat is, további szíves felhasználásra!

Kérem, segítsék a lakosság tájékoztatását!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.