Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 14. 01:36, péntek | Helyi

Röplabdások országos bajnoksága

Röplabdások országos bajnoksága

A rockmaraton végén, július utolsó hétvégéjén nem csupán a horgász- és halászlé-főző versenynek ad helyet a Szalki-sziget, hanem egy nagyszabású strandröplabda-bajnokságnak is.

Erről tartott ma sajtótájékoztatót Cserna Gábor, polgármester, Kovács Judittal a DVG igazgatóságának tagjával és Gergő Edmond operatív igazgatóval.

A rendezvény sikere érdekében kialakítottak két folyami homokos strandröplabda-pályát, illetve a meglévő pályákat tették alkalmassá a verseny lebonyolítására. Hamarosan megérkeznek a mobil-lelátók is. S a fesztivál utáni rendrakást követően már érkezhetnek a versenyzők.

A polgármester megköszönte a DVG munkáját, hangsúlyozta, hogy a közgyűlés hétmillió forinttal támogatta a tereprendezést, a régi pályák elbontását.

Ezzel a beruházással Dunaújváros kaput nyit a strandsportnak, hiszen a mostani esemény és az azon részt vevők jó hírét viszik a kiváló minőségű helyi pályáknak, a szabadstrand és a kemping által komplexen kínált szállás-, turisztikai, sport- és pihenési lehetőségeknek

Kovács Judit kiemelte, hogy a strandröplabda bizottsága részéről Bánki Ágnes tavasszal kereste meg az önkormányzatot a bajnokság megrendezésének lehetőségével, s ugyan több más város is pályázott a lehetőségre, de mégis városunknak sikerült elnyerni a verseny megrendezésének jogát. Kovács Judit hangsúlyozta, hogy a város a pályák rendbetételével, a támogatók, így a Renalpin Kft is a többi között a díjakhoz járulnak hozzá.

Már csak közönségre van szükség, hogy valóban jó hangulatú és sikeres legyen a rendezvény. Szeretnék lecsábítani a városi lakosokat a forró panellakásokból az árnyas szigetre, a szépséges Duna-partra.

Címkék: bajnokság, röplabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.