Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 15. 10:09, szerda | Helyi

A soros terv belpolitikai ügy

A soros terv belpolitikai ügy

Telt ház fogadta Csizi Pétert, Pécs országgyűlési képviselőjét a nemzeti konzultáció dunaújvárosi rendezvényén.

A most folyó nemzeti konzultáció témája a Soros-tervről és a migráció veszélyei.

A fórum házigazdája ezúttal is dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője volt. A parlamenti képviselő hangsúyozta, hogy , már több mint 1,12 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet a keddi adatok szerint. Dr. Galambos Dénes beszédében kiemelte, hogy a konzultáció határideje november 24-ig addig várják postán illetve interneten hazánk lakóinak véleményét.Hangsúlyozta, hogy a Soros-terv kapcsán szervezett konzultációban nemzeti sorskérdésekről van szó, Magyarország önrendelkezési jogáról, szuverenitásáról, az emberek biztonságáról.

Csizi Péter beszédében megemlítette, hogy nekik pécsieknek személyes tapasztalataik vannak arról, hogy milyen az, ha valakinek a háború miatt kell elhagynia a lakóhelyét és megtapasztalták azt is, hogy mennyire más a migráció

- Vagyunk jó páran, főleg Magyarország déli határa mentén, akik a két szemünkkel láttuk a valóságot. 2015-ben a saját lakókörnyezetünkben tapasztaltuk, hogy milyen is az a migráció, az a népvándorlás, amely most érinti Európát, és hogy ez nem véletlenül alakult ki, hanem igenis, komoly szálak mozgatják. Mi Pécsett tudjuk, milyen az, hogy ha az ember menekül a háború miatt, és ott kell hagyni az otthonát, hiszen a délszláv háború során nagyon sok menekültet fogadtunk be. Erre nagyon is büszkék vagyunk, 1997-ben UNESCO béke-díjat is kaptunk. Így pontosan látjuk, hogy milyen különbség van a kettő között. Most nem beszélhetünk menekültválságról, hiszen egy menekült addig menekül, amíg biztonságba nem ér. Ha onnantól kezdve tovább megy, gazdasági bevándorlásról beszélünk. Azt látjuk a NATO és az ENSZ egyes becslése szerint, hogy 34 millió ember már elindult, elhagyta otthonát annak érdekében, hogy Európába jöjjön, és itt kezdjen új életet. Ennyi háború nincs a világban. Minden jel jól mutatja, hogy gazdasági bevándorlásról, azon belül is népvándorlásról beszélünk.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a Soros-terv belpolitikai ügy, többek között gazdasági következményei is lennének a kötelező betelepítéseknek.

- Amikor tehát Soros-tervről beszélünk, akkor nem nemzeti külpolitikáról beszélünk, hanem igenis belpolitikáról, a Soros-terv és annak ellenállása helyi ügy, belügy. Egyértelmű a tét, mivel az összes ellenzéki párt már arról nyilatkozott, hogy ők a kvótát elfogadhatónak tartják, és a kerítést le kell bontani a déli határon. Gyakorlatilag jövő év tavaszán, az országgyűlési választásokon arra kell majd választ adnunk, hogy egy migrációval, migránsokkal teli, Brüsszelből irányított Magyarországot szeretnénk, vagy maradunk az értékeinknél, az elért eredményeinknél. Minden jel azt mutatja, hogy a magyarok ebben az esetben nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdésként fognak majd dönteni a választások során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.