Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 24. 01:43, péntek | Helyi

Virágosodik Dunaújváros

Virágosodik Dunaújváros

Befejeződött a kórház előtti parkoló felújítása, s folytatódik a Zöld város program, erről tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Cserna Gábor, polgármester.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a parkolófelújítás révén korszerűsítették a csapadékvíz elvezetést, új alapozást és térkövet kapott a parkoló, így nagyobb üzembiztonsággal javítható a jövőben, és nem elhanyagolható az impozáns megjelenés sem, hisz a városközpontunk megjelenésére is figyelnünk kell. A környezetrendezési terveknek megfelelően tavasszal fák, cserjék és virágok kerülnek majd a kialakított ágyásokba.

- A Zöld Város projektünk további munkálatai is szépen haladnak- hangsúlyozta a polgármester. - A projektmegvalósítására 100%-os támogatás intenzitás mellett 900 723 000 Ft vissza nem terítendő támogatást nyertünk el. Ebből az összegből valósult meg a Tourinform előtt parkoló is, melynek költsége - 16.543.895 Ft + ÁFA.

A projekt részeként: további rekreációs tereket alakítanak ki, felújítják a Duna-parti sétányt fejleszti a sportolási és pihenési lehetőségeket/szigeteket,-fejlesztik a Vasmű utat kísérő zöldterületi sávot is, teljes mértékben felújítják a Dózsa Mozit,-és fejlesztik a Városháza téri kávézót is.

A Vasmű út melletti zöldterületek kivitelezési munkái az időjárásnak megfelelő ütemben az alábbi elemekkel folytatódnak:
- térkő burkolatúra cserélik a Tourinform iroda előtti járdaszakaszt,
- zöldfelület rendezési és növénytelepítési munkákat végeznek,
- utcabútorokat helyeznek ki (padok, hulladékgyűjtők). A projekt másik helyszínén, a felső Duna-parton is megkezdődtek a kivitelezési munkálatok a közvilágítás kiépítésével.

A terveknek megfelelően a Városháza tér sétány és az Aratók szobor közötti szakaszon megújulnak a gyalogutak, a Duna felé vezető lépcsők, valamint zöldfelület rendezési és növénytelepítési munkákat is végeznek majd a szakemberek.

-a végső befejezés határideje 2018. október 15. – ám a munkák közül több, például a közvilágítás kiépítése máris előrehaladott állapotban van a Vasmű úti parkban és a Duna-parti sétányon.

Egy örömhír is elhangzott a tájékoztató végén:

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarországért Országos Mozgalom már évek óta részt vesz egy nemzetközi kezdeményezésben, ami a környezetvédelem fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. Az idei évben városunk is indult a Virágos Magyarországért programon, amelynek részeként a mozgalom zsűritagjai még júliusban ellátogattak Dunaújvárosba, hogy megismerjék a környezetet, sétát tettek a városban, megszemlélték a virágosított környezetet.

Szeptemberi-októberi értékelést követően örömmel mondhatom, hogy az idei évi Virágos Magyarországért versenyben Dunaújvárost is elismerte a Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület, kiemelkedő teljesítményünkért elismerést (különdíjat) vehetett át jegyző asszonyunk november 17-én.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.