Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 14. 20:46, csütörtök | Helyi

Közgyűlés: több karácsonyi köszönet, kevés vita, sok döntés

Közgyűlés: több karácsonyi köszönet, kevés vita, sok döntés

Köszönetek sora kísérte az idei utolsó közgyűlés kezdetét. A következő felemelő mozzanat a Dunaújváros Egészségéért díjak átadása volt. A döntéseket némelykor jó szándékú érvelés és vita kísérte, befolyásolta-

Karácsonyi köszönetek a közgyűlés döntéshozóinak

A közgyűlés első kedves meglepetése a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesülete díszített fenyőág ajándéka a képviselők mindegyikének. Második meglepetésként a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület megtanult bemutatójával köszönte meg a szervezet a testület támogatását. Utánuk a Búzavirág Dalkör négy éneklő asszonya köszöntötte a megjelenteket, végül a Móricz zenei általános iskola kórusa karácsonyi dalokkal teremtett ünnepi hangulatot.

Cserna Gábor polgármester ünnepi és évzáró gondolatai – visszapergetve a korábbi döntéseket is – arra kerestek választ, hogy jót és jól sikerült e tenni dolgainkat a leköszönő évben.

"Dunaújváros Egészségügyéért" díjak,kórházunk presztizsét nyomatékosítva


A „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat a közgyűlés idén - dr. Markovics Gabriellának, az általános sebészeti osztály főorvosának, dr. Máté Ágnes sürgősségi osztályvezető főorvosnak, valamint a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Traumatológiai Osztálya kollektívájának adományozta.


A díjazottak méltatása:

Dr. Markovics Gabriella a Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1979-ben szerzett általános orvosi diplomát. Munkahelye azóta mindvégig a Szent Pantaleon Kórház Sebészeti Osztálya. Általános sebészeti szakvizsgát 1983-ban tett, majd érsebészeti szakképesítést 2004-ben szerzett. 1991-től adjunktusi, majd 2000-ben főorvosi kinevezést kapott. Munkája során a korszerű sebészeti elvek alkalmazását, új műtéti technikák és sebészeti megoldások bevezetését szorgalmazta.
Az érsebészet mellett a minimálinvazív beavatkozásokat, daganatsebészeti beavatkozásokat, általános sebészeti műtéteket is magas színvonalon műveli. Az érsebészet területén a műtéti operatív tevékenységen kívül szakrendelői tevékenységet is ellát.
Kiemelkedő szakmai munkája és teherbírása, példaértékű a beteg emberekhez való hozzáállása és felelősségérzete. Rendkívül sokoldalú, mind a tudományos tevékenységben, a csapatépítésben, mind a rendezvényszervezésben is aktív szerepet vállal.
Az osztály a Semmelweis Orvostudományi Egyetem akkreditált képzőhelye, mely alapján külső képzőhelyként végzi a rezidensek szakvizsgára való felkészítését.
A főorvosnő magas szintű, széleskörű betegellátást valósított meg. Az osztályon dolgozók folyamatos képzését, az orvosok második szakvizsgáját nemcsak támogatja, hanem ösztönzi is, mivel ez a betegellátás minőségének javítását szolgálja. Szakmai munkája során szoros, jó kapcsolatot alakított ki a társszakmákkal, illetve a háziorvosokkal. A betegekhez rendkívüli empátiával, megnyugtató bánásmóddal közelít, a hozzátartozók is korrekt, segítőkész felvilágosítást kapnak, és az osztály minden dolgozójától hasonló magatartást vár el.
A tudományos élet aktív résztvevője, kongresszusokon, konferenciákon előadásokkal szerepel. A Közalkalmazotti Tanács elnöke, tagja a Fejér Megyei Infekció Kontroll és Antibiotikum Bizottságnak, a Tudományos Bizottságnak, a Gyógyszerterápiás Bizottságnak, a Közegészségügyi Járványügyi Bizottságnak. A főorvosnő 2011-ben Szent Pantaleon Emlékérem kitüntetésben részesült.
A kimagasló színvonalon, és lelkiismeretesen végzett szakmai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Egészségügyéért díjat Dr. Markovics Gabriella főorvos asszonynak adományozta.

Dr. Máté Ágnes a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztálya osztályvezető főorvosa.
1994-ben végzett summa cum laude a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Egyetemi évei alatt kivonuló szolgálatot látott el mentőtisztként az OMSZ Budapesti és Pest Megyei Mentőszervezetnél. Orvosként a Szent Imre Kórház Központi Aneszteziológiai, Intenzív és Terápiás Osztályán kezdett dolgozni, majd 1996-tól a Fejér megyei Szent György Kórház Aneszteziológiai- Intenzív és Sürgősségi Osztályán.
1998-ban telepedett le Dunaújvárosban és kezdett el dolgozni a Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályán. 2000-ben szakvizsgázott aneszteziológia és intenzív terápiából kiválóan megfelelt eredménnyel. 2002-ben adjunktusi kinevezést kapott.
Az osztály kötelékében, egy általa vezetett munkacsoporttal a kórház teljes munkavállalói köre számára rendszeres alapszintű újraélesztés oktatást szervezett, ezért 2005-ben orvos-igazgatói dicséretben részesült. 2004-től felel a kórház katasztrófa-ellátásban betöltött feladatainak szervezéséért. 2006-ban szakvizsgázott sürgősségi orvostanból kiválóan megfelelt eredménnyel. 2005-től részt vett az újonnan létesítendő Sürgősségi Betegellátó Osztály előkészítési és szervezési munkáiban, majd 2006. október 01-től ennek alapító főorvosa lett, és jelenleg is vezeti. 1994-2008. között kivonuló mentőorvosi szolgálatot teljesített a székesfehérvári rohamkocsin és a dunaújvárosi esetkocsin. 2008-ban Szent Pantaleon Emlékérem kitüntetésben részesült. 2012-ben licencvizsgát szerzett hagyományos kínai orvoslás és csatolt technikái szakirányból. 2012- és 2015. között a kórház orvos-igazgatói feladatait látta el. 2014-ben egészségügyi menedzser diplomát szerzett. 2015-től a kórház Tudományos Bizottságának elnökeként rendszeres tudományos értekezleteket szervez.
Orvosi munkája mellett évek óta tanít sürgősségi ellátást óraadó tanárként a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolában, illetve 2014-től óraadó a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar nappali tagozatos mentőtisztképzésén is.
Társadalmi tevékenységként évek óta részt vesz a Dunaújvárosban szervezett újraélesztési rekordkísérletek megvalósításában.
Intenzív aneszteziológus és sürgősségi orvosként a sürgősségi ellátás, az életmentés elkötelezettje, a legkorszerűbb szakmai elvek megvalósításával. Munkáját a kiemelkedő elméleti felkészültség, a magas gyakorlati szakmai minőség, a precizitás és az állandó fejlődés igénye jellemzi. Magával szemben maximalista, a betegek érdekeiért a végsőkig kiáll, ezt munkatársaitól is elvárja. A betegek nagy bizalommal fordulnak hozzá. Szakmai berkekben országos elismertségnek örvend.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a kimagasló szakmai hozzáértéssel végzett humánus és példaértékű tevékenységének elismeréseként, a „Dunaújváros Egészségügyéért díjat” Dr. Máté Ágnes osztályvezető főorvosnak adományozta.

A Szent Pantaleon Kórház Traumatológiai Osztályán a gyógyító, ápolói munkát 51 dolgozó végzi, 10 orvos, 38 szakdolgozó és 3 adminisztrátor, az osztályt dr. Gyöngyösi Pál osztályvezető főorvos úr és Lázárné Lukácsi Tímea osztályvezető főnővér asszony vezeti. A 8 tapasztalt szakorvos mellett kettő fiatal, ambiciózus rezidens is dolgozik. A jó munkahelyi légkör, a szakma szeretete és az elhivatottság erős megtartó erő.

2014-től vehették birtokba az új központi műtőt, ahol többfunkciós műtőasztalok, új, közvetlenül a kórházi radiológiai rendszerhez kapcsolható képerősítő, nagyteljesítményű és kézsebészeti fúrómotorok, HD felbontású arthroscóp rendszer nyújt lehetőséget a szakmai továbblépésre.
Az új tömbben kapott helyet a traumatológiai sürgősségi ambulancia, a traumatológiai szakrendelés és az ortopéd szakrendelés is. Az osztály számokkal mérhető szakmai teljesítménye, ágykihasználtságban, ápolási intenzitásban mérhető mutatói a megyei kórházak traumatológiai osztályának szintjét is eléri. Szintén megyei kórház mutatószintű az elvégzett csípő-és térdprotézis műtéti repertoár.
A betegforgalmi adatok folyamatos emelkedést mutatnak. A műtői kapacitás és a megfelelő orvos létszám következtében a várólistát jelentősen csökkenteni tudták. A napi átlag 23 betegfelvétel és ugyanannyi hazabocsátás, a jó műtéti előkészítés, majd a műtét utáni teendők ellátása igen nagy szervezettséget és jó team munkát igényel. A korábbiakhoz képest jelentősen felgyorsult munkatempó mellett a minőség emelése is sikerült az osztálynak. A kollektíva összehangolt team munkát végez, szavak nélkül is értik egymást.
A betegek mielőbbi gyógyulását a gyógytornászok és a rehabilitációs munkacsoport szakemberei mellett a mozgásszervi rehabilitációs osztállyal kialakított példaértékű munkakapcsolat is segíti.
A kimagasló szakmai színvonalon végzett felelősségteljes tevékenységük elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a „Dunaújváros Egészségügyéért díjat” a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Traumatológiai Osztályának kollektívája részére adományozta.

A díjátadást követően Lőrinczi Konrád, a spot, egészségügyi és szociális bizottság elnöke mondott pohárköszöntőt és kiemelten méltatta a dunaújvárosi kórház szakmai kvalitásait.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Modellértékű a roma programunk

A polgármesteri beszámolókor a karácsonyi hangulathoz illően az ellenzéki képviselők mértéktartóak voltak. Szabó Zsolt kifogásolta a keddi lözmeghallgatás korai (15 óra/ kezdését, Pintér Attila megkérdezte, hogy a közvilágítási rekonstrukció helyrehozatala eddig mennyi többletköltséggel a helyi költségvetést, megemlítette továbbá, hogy sok a kutyás baleset az ebtartók fegyelmezetlensége (szárkosár mellőzése) miatt. Hosszú János, a helyi roma önkormányzatának elnöke felháborodva kifogásolta egy képviselő rágalmazásait. Cserna Gábor válaszként méltatta a eoma könkormányzat városunkat segítő munkáját. Modellértékű a roma program. Ebben háromezren vettek részt, háromszázan pedig eljutottak az elsődleges munkapiacra.
Az esemény-összefoglaló keretében a lengyel Lesznó város küldöttségének dunaújvárosi látogatását említette a polgármester, azzal kiegészítve, hogy másik új testvérvárosunkkal (Vukovárral) együtt várhatóan élénk lesz a kapcsolat. Megemlítette, hogy a posta december 4-én kezdte el a dunaújvárosi nyugdíjasoknak kézbesíteni az öt-ötezer forint karácsonyi támogatást, Ide kapcsolódik az egyik sürgősséggel felvett napirendi pont, amelynek lényege, hogy aki a feltételeknek megfelel, de nem szerepelt a nyugdíjfolyósító listáján és nem kapta meg a támogatást, februárban kérheti a pótlólagos kézbesítést. A kórház immár ötödik jótékonysági bálját, amelynek célja az újszülött osztály számára egy melegítő asztal beszerzése, amit még önkormányzati támogatással is ki kell egészíteni.

Megduplázott 8. paragrafus (§) !

A rendeletalkotások blokkjába első helyen tárgyalt és döntött a testület egy új SZMSZ (önkormányzati szervezeti és működési szabályzat), elfogadásáról. Főként országos rendeletváltozások tették szükségessé az új SZMSZ megalkotását. Második új helyi rendelet. a város jelképei (címer, zászló, településnév) használatának új, részletekbe menő szabályozása, amit megszavazott a közgyűlés a Dunaújváros Településképi Arculati Kézikönyvvel egyetemben. Utóbbihoz tartozott (volna) egy (mintegy 30 oldal terjedelmű), meglehetősen részletes szabályozás a város épületeinek rekonstrukciójával együtt járó lehetséges módosításairól, az üzletportálok esetleges átalakításéról, a reklámok elhelyezéséről és minden egyébről, ami a városképet érdemben meghatározza. A téma vitájában szót kért Besztercei Zsolt, aki észrevételezte, hogy az előterjesztett anyagban két 8. paragrafus (§) szerepel. Emiatt nemcsak a sorszámozást kell módosítani, hanem szövegen belül az adott §-ra való hivatkozásokat is. A malőr miatt az előterjesztés levételéről döntött a közgyűlés. Ide sorolható megjegyzés, hogy a napirend elfogadásakor döntött a testület az élményfürdő üzemeltetési feltételeit meghatároz előterjesztés levételéről is, további egyeztetések érdekében.

További két helyi rendelet átalakítása

A helyi rendeletek alakításának folyamata a településképi rendelet levételével nem ért véget. A szociális és gyermekvédelmi rendeletet is át kellett alakítani a hajléktalan ellátásban újévtől bekövetkező átalakítások okán (a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány veszi át a hajléktalan ellátást), az idősek átmeneti otthona szolgáltatás megszűnése és egyéb aktuális változások miatt. A most elfogadott módosítás például részletesen szabályozza, hogy milyen viselkedési normák áthágása esetén szüntethető meg valamely szociális ellátás (pl. ittas állapot, botrányos viselkedés stb.)

A rendelettel összefüggésben az Útkeresés Segítő Szolgálat átszervezése végkielégítéseinek finanszírozásával, valamint a szervezet ellenőrzésének megállapításaival (amely mindent rendben talált) is foglalkozott a testület.
Módosította gazdasági rendeletét is a közgyűlés. Azért vált ez szükségessé, mert az ipari parkban az Acéltér kft. is, a Sifeco Kft. egyaránt bővíteni kívánta területét egy eddig szabad területrésszel, ami területcserékkel, telekhatá r módosításokkal járt együtt. Jogszerűen pályázatok helyett a rendelet módosításával sikerült eleget tenni az említett cégek területbővítő igényeinek.

Új kézilabda fellegvár 6 milliárd forintból + kilátó + csónakház

A Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia összesen csaknem 6 milliárd forint értékű kormányzati támogatással finanszírozott, három évet felölelő fejlesztéseinek programja már széles körben ismert. A jelenlegi sportcsarnok felújításán túl felépül egy újabb csarnok szabvány méretű pályákkal, továbbá öltözők sportszálló és egyéb kiszolgáló létesítmények. Most a közgyűlés elfogadta a támogatási szerződést, felhatalmazta a polgármestert annak aláírására.
Feltétlenül üdvözlendő, városunk vonzó turisztikai szerepét növelő beruházás a jórészt „Zöld Város Program keretében megvalósuló kilátó, amelynek lebonyolítója a Vasmű út 41 Irodaház Kft. kivitelezője pedig a fővárosi PSTP Főmérnök Kft. becsült költsége pedig bruttó 86 millió forint. Módosította a közgyűlés a kivitelezési határidőt 2018. május 31-re, a költségek megoszlását az idei és jövő évi költségvetés között.
A Dunaferr SE Kajak-Kenu és Sárkányhajó Szakosztálya használja a dunaújvárosi csónakházat, amelynél két éve megtörtént a nyílászárók, a külső szigetelés és a tető felújítása. 25 millió forint költséggel. A szövetség szorgalmazta a belső felújítást, amelynek költsége bruttó 92 millió forint. A Magyar Kajak-Kenu szövetség 65 millió forinttal tudja támogatni a belső felújítást, a fennmaradó 27 millió forintot azzal biztosítja az önkormányzat, ha további 25 éven át a kajak-kenu sportot szolgálja a létesítmény és a vagyon jogi státusa nem változik.
Az egykori malom épületének látogatóközponttá alakításához a elmerült többletköltségek okán 80,7 millió forintot biztosít a DVG Zrt-nek a költségvetés, amelyből 16 millió az idei előleg. A Modern Városok Program tervezési költségeinek fedezésére pedig 10 milliót juttat a közgyűlés.

Városi infrastruktúra felújítások sora!

Igen fontos dolog a város úgynevezett infrastruktúrájának a következetes megújítása, a lepusztulások elleni védelem. Ennek keretében újítottak meg városszerte út és járdaszakaszokat. Most a Dunaferr szakközépiskol, az erdősori Széchenyi kollégium, a Lorántffy szakközépiskola kollégiuma konyháját, továbbá a Kandó Kálmán téri hajléktalan zálló kazáncseréjét a DVG Zrt-vel végezteti el a közgyűlés a jövő év első hónapjaiban bruttó 16 millió forintért. A munkák oka beázás, állagromlás, meghibásodás.
Pályázat keretében tervezi városunk az önkormányzati középületek energetikai korszerűsítését. Evégett csatlakozni szükséges a Covenant of Mayors for Clmate & Energy szervezethez (Polgármesterek Klíma-ésnergiaügyi Szövetsége), valamint a SECAP nevű szervezethez, amelynek el kell készíteni a Fenntartható Energia és Klimatervet. A közgyűlés támogatta a csatlakozást a megnevezett szervezetekhez.
Nemcsak az önkormányzati középületek, hanem a város óvodai épületeinek energetikai fejlesztése is napirenden van egy konzorciumi megállapodás keretében. A folyamat továbbvitele érdekében 26,4 millió forint előleget szavazott meg a közgyűlés.

Leszavazott tarifaemelés, zsákbamacska közlekedés-megújítás!

A közgyűlés elé tárta a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. helyi buszközlekedésének idei várható eredményét, amely 14,6 millió forinttal lehet alacsonyabb, mint a tavalyi. Az üzemi költség pedig 36,4 millió forinttal lehet magasabb. A gazdasági adatok alapján 05%-os tarifaemelést javasolt a szolgáltató cég.
A közgyűlés tudomásul vette a Volán által ismertetett gazdasági adatokat, ugyanakkor leszavazta a tarifaemelésről szóló indítványt.
A következő napirendi pont a Mobilissimus Kft. által elkészített pályázati anyagot, több megszorítással, követelménnyel, kiegészítő előírással, de elfogadja. Szerepel a követelmények sorában például az utas-tájékoztatás milyensége, a kötbérezési feltételek stb. de az nem derül ki, hogy mi a lényege a Mobilissimus Kft. által kidolgozott buszközlekedés megújításának.
A témát kiegészíti Tóth Kálmán képviselőnek a kérdések között elhangzott bejelentése, nevezetesen az, hogy a januári közgyűlésben képviselői indítvánnyal fog élni a Béke városrészt kiszolgáló 13-as busz újbóli közlekedtetése érdekében.

Jó szándékú, de vitatott képviselői javaslat.

Szabü Zsolt képviselői indítványt terjesztett elő. Ennek lényege, hogy az önkormányzathelyezzen el egy forgalmas, erre alkalmas helyen étel ládát amelyben elhelyezheti feleslegét, vagy segítség gyanánt oda szánt ételeket, aki segíteni akar éhes, rászoruló embereken. Számos ilyen ételláda működik már országszerte.
Az előkészítők a javaslatot azzal egészítették ki, hogy mostanáig civil személyek és egyházak helyeztek ki és működtetnek ilyen ételládákat, önkormányzat ételláda kihelyezéséről még nem döntött.
Lőrinczi Konrád a javaslat jó szándékát nem vitatva szükségesnek tartotta szakmai szervezet, az ÁNTSZ véleményének megkérését még a döntés előtt.
Más hozzászólók az szmsz-szel ellentétesnek tartották a képviselői javaslat közgyű lés általi módosítását. Így a közgyűlés elfogadta a képviselői indítványt azzal, hogy elvi döntésnek kell tekinteni, amíg az ÁNTSZ-től nem kap az önkormányzat szakmai megerősítést.

Márciusban igen, júliusban viszont nem

Vita kerekedett a közgyűlés 2018. évi munkatervéről szóló előterjesztés elfogadása előtt is. Az írásos javaslat kihagyni tervezte a március közepén esedékes közgyűlést, amit Tóth Kálmán képviselő nem hagyott szó nélkül. A közelmúltban az Ügyrendi, Igazgatási és Jogi bizottságnak 46 napirendi pontról kellett tárgyalnia, véleményt mondania, miközben a képviselőink többségének helyt kell állnia a munkahelyén is. Óriási ez a kettős munkateher, ami magyarázatot adhat a két 8.§ átengedésére is. Talán jobb lenne a kéthetenkénti közgyűlés. A nyári szünet előtt még júliusban is inkább lehetne közgyűlés, mint sok rendkívüli ülést összehívni. Végül a közgyűlés megszavazta, hogy legyen márciusban is testületi ülés, de nem támogatta a júliusi ülésezést.
A témához illeszkedő napirendi pont, hogy a közgyűlés megválasztotta az Ügyrendi, Igazgatási és Jogi bizottság nem képviselő tagjának dr. Kozula Gabriellát, mert a bizottság egyik nem képviselő tagja idén december végével lemondott tisztéről.

Újtelepi képviselő hangos „Na végre” megjegyzése

Az egyik újtelepi képviselő így kommentálta „A biológiai hulladék eltérítése aq hulladéklerakóktól” című napirendi pont tárgyalását.
A pályázat, amelyben városunk részt kíván venni, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nkft.-vel konzorciumban valósítható meg. A program legkésőbbi befejezése 2020. vége, az önrész 20%. A pályázat legfontosabb indikátora, hogy a lakosság hány százaléka vesz részt az elkülönített gyűjtésben, és hogy lesz-e, vagy bővül-e a területi komposztáló telep. Az elképzelés az hogy a komposztáló telepet a papírgyártól délre kell és lehet kialakítani a szükséges közműcsatlakozásokkal együtt, ami mintegy 300 millió forint lehet. A pályázat eredménye elsősorban a kertes városrészek zöld hulladéka értelmes felhasználását fogja megoldani, de a későbbi bővítés is szóba jöhet. A projekt keretében támogatható tevékenység például: gyűjtéshez szükséges eszközök, szállító járművek beszerzése, kezelő technológia beszerzése és telepítése, komposztáló telep infrastruktúrájának kiépítése. A közgyűlés megszavazta a pályázaton való részvételt.

13 újabb térfigyelő kamera, az őrzés lehetne olcsóbb

A közgyűlés számos további döntést hozott. Például meghosszabbította március végéig a közszolgálati keretszerződéseket (még nincs 2018. évi költségvetés), meghosszabbított számos, az év végén lejáró szerződést. Az őrző-védő szerződések árai például megdrágultak, mert a jövő évtől szakcég látja el az őrzési feladatokat. Volt olyan javaslat is, hogy a hatékony elektronikus védelemre kellene átállni, mert az pár év alatt visszatéríti a fejlesztés költségét.
Kedvezményes árú önkormányzati telek ellenében 18 éve megállapodást kötött a város a Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközséggel, hogy a templom koncertterem céljára is igénybe vehető. Időközben a templomban tartott koncertek száma 10 alá csökkent, ugyanakkor a templom, helyiségei és környezete helyet ad kulturális rendezvényeknek (az április 22-i Pro Cultura Intercisae Díj átadó ünnepsége átkerült a Bartókba, énekkarok megszűntek stb, az előadásszám a felére csökkent. Ezért az új helyzetet figyelembe vevő szerződést köt városubk az egyházzal
Döntött a közgyűlés további 13 térfigyelő kamera telepítéséről. Evégett ajánlatot kér városunk önkormányzat 3 fővárosi cégtől és lefolytatja a közbeszerzési eljárást.

A zárt ülés döntései

Pálfi-Németh Tünde sajtószóvivő a közgyűlés zárt üléséről a következő tájékoztatást adta, megemlítve a naporendi pontok címét is.

1. Javaslat „Pro Cultura Intercisae” díj adományozására
A közgyűlés döntött a díj odaítéléséről, mely döntés az elismerés átadásáig nem sajtónyilvános.

2. Javaslat – a „Hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában” való részvételre – benyújtandó pályázat támogatására

A közgyűlés támogatta a „Hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában” való részvételre – benyújtandó pályázatot

3. Javaslat a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-vel kötött bérleti-üzemeltetési szerződés, valamint üzletrész adásvételi szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetésére

A közgyűlés döntött a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-vel kötött bérleti-üzemeltetési szerződés, valamint üzletrész adásvételi szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.