Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 27. 12:16, kedd | Helyi

Veszélyesek az alsóbbrendű utak

Veszélyesek az alsóbbrendű utak

Dunántúlon több száz munkagép dolgozik a hófúvások okozta hóakadályok megszüntetésén, ennek ellenére 100-nál is több olyan útszakasz van , főleg a mellékutakon, ahol a viharos szél miatt csak nehezen járhatóak az utak.

A 61-es és a 65-ös főút Tolna megyei szakaszán, Veszprém megyében a 82-es főút első 43 km-es szakaszán, valamint a 75-ös főúton Zala megyében Bak és Rédics között, a 33-68 km közé eső szakaszon is 7,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben a hófúvások miatt.

A Dunántúlon jelenleg 17 alsóbbrendű útszakaszt hóátfúvások miatt teljes vagy félszélességben lezártak szakembereink. Vas megyében Lócs és Csepreg, Karakó és Jánosháza, Szombathely és Bucsu, Egyházasrádóc és Nagykölked, Kemenesmihályfa és Tokorcs, a Vönöck és Kemenessömjén, Őrimagyarósd és Viszák, a Zimány és Szőce, valamint a Mersevát és Kemenesszentmárton közötti mellékúton, Győr-Moson-Sopron megyében Vitnyéd és Csapod, Egyházasfalu és Szakony, illetve Nemeskér és Egyházasfalu között van érvényben teljes útzár. Míg Zala megyében Gelse és Pölöskefő között két szakaszon, az Újudvar-Magyarszerdahely összekötő úton, a sármelléki bekötőúton, és a kehidai átkötő úton találkozhatnak az autósok korlátozással. Elzárt település ugyanakkor egyik megyében sincs.

A fentieken kívül a magyar-horvát határszakaszon, a horvát hatóságok az ottani útviszonyok miatt Letenyén a határátlépőnél szüneteltetik a 7, 5 tonnánál nehezebb kamionok átléptetését.

Továbbra is arra kérjük az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak és érdemes még az utazás előtt tájékozódniuk! A hófúvásos területeket mindenképpen kerüljék el! A legfrissebb és leggyorsabb információt társaságunk megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatunk munkatársaitól szerezhetik be, továbbá minden telefonos elérhetőségünk megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon. Az Útinform weboldalán kora reggeltől késő estig, minden nap háromóránként teszünk közzé országos összesítést az aktuális útviszonyokról, erről ezen a linken tájékozódhatnak az érdeklődők: http://utinform.hu/hirek/ut-es-latasi-viszonyok-a-kozutakon-2017-2018.

Üdvözlettel

Pécsi Norbert Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.