Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 17. 22:21, kedd | Helyi

Kulturális támogatások – jégcsarnok fejlesztés

Kulturális támogatások – jégcsarnok fejlesztés

Rendkívüli ülést tartott kedden a gazdasági és területfejlesztéri bizottság, amelyen 45 előterjesztést véleményezett és elismeréssel szólt a helyi polgárőrségek működéséről.

A gazdasági és területfejlesztési bizottság kedden, /2018.04.17.) rendkívüli ülést tartott. A megszavazott 45 napirendi pont többsége téma lesz az április 19-i közgyűlésen. De bizottsági döntés született néhány olyan napirendi pontban is, amely nem kerül a közgyűlés elé, hanem máris érvényre jut bizottsági támogatással polgármesteri határozat formájában.

Városunk önkormányzata pályázatot hirdetett a több éves hagyománynak megfelelően a helyi kulturális szervezetek és –alapítványok számára. Törvényi előírás, hogy alapítványi támogatásról csak közgyűlés dönthet. A többi megnevezett kulturális szervezet támogatásáról és a nevesített célra (az igény a keret többszöröse volt) szánt összegről a következő döntések születtek: Intercisa Múzeum Római nap a Familia Gladoratoica Pannonica Egyesülettel 250 ezer Ft; MMK Nonprofit Kft: „Alkotás és játék a szabadban” 500 ezer Ft; Dunaújvárosi Vegyeskar Egyesület Adventi koncert 400 ezer Ft; Dunaújváros Alapítóinak Egyesölete Kiadvány régi városlakók visszaemlékezéseiből 200ezer Ft; Magyar Éremgyüjtők Egyesülete Berán Lajos köre XXI. Országos Éremgyűjtő Találkozó 100 ezer forint; Újpart Egyesület Alkotótábor és Kiállítás Dunaújvárosban 400 ezer Ft; Újpart Egyesület Kiállítássorozat a Kortárs Művészeti Intézet pincegalériájában 400 ezet Ft; Várnai Gyula Dunaújvárosi hanginstallációk létrehozása 375 ezer Ft.; József Attila Könyvtár Válogatás a József Attila Könyvtár sportfotóiból” Sporttörténeti kiadvány 2 millió 772 ezer Ft.

Ugyancsak bizottsági szavazattal dőlt el, hogy a Pannon Polgárőrségnek, a Dunaújvárosi Táborállási Polgárőrségnek és a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrségnek egyaránt 600 – 600 ezer Ft működési támogatást nyújt idén az önkormányzat. Egyúttal elismeréssel illette a bizottság a polgárőrségek munkáját.

Támogatta a bizottság, hogy az önkormányzat, mint tulajdonos hozzájáruljon a Dunaújvárosi Jégkorong Kft. tervezett jégpálya-fejlesztéseihez, amelyek ledfal telepítése, hangosító rendszer, alapsávi infrastruktúra kiépítése.:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.