Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 14. 08:18, péntek | Helyi

Centrumban a család

Centrumban a család

Jövő pénteken egy nagyszabású rendezvényre várja a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum az első osztályos diákokat és szüleiket.

Minderre egy pályázati lehetőség biztosít forrást, s a Centrumban a család nevet viseli. Mindemellett, ahogy korábban már beszámoltunk, intézmények felújítására és fejlesztésére is lehetőséget ad az 550 millió forintos pályadíj.

Erről számolt be sajtótájékoztatón Cserna Gábor polgármester és Csapó Gábor a DSZC főigazgatója. A polgármester hangsúlyozta:

- Tudom, nem szokás és nem is illendő egyik-vagy másik városi cég, szervezet vezetőjét kiemelni, de mégis el kell mondanom, hogy dinamikus fejlődés jellemzi a szakképzési intézményeket városunkban, amióta Csapó Gábor lett a főigazgató a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum élén.

A pályázat során a Lorántffy és a Rudas középiskola új felszerelésekkel, berendezésekkel gyarapodik. Sőt a Lorántffy iskolában egy országosan is egyedülálló pályaorientációs labort is kialakítottak. A pályázat lehetőséget ad a „Centrumban a család” elnevezésű rendezvényre is. Ez a jövő pénteken lesz, s mintegy 700 kilencedikes diákot és szüleit várják egy vidám, játékos rendezvényre. A program szeptember 21-én az iskolákban kezdődik, majd 11 órakor a polgármester fogadja a diákokat a Városháza téren. Innen átvonulnak a Lorántffy pályára, ahol szüleik segítségével különböző feladatokban mérik össze tudásukat, erejüket. A tét nem kevés, hiszen a legjobb elsős osztályok 1 millió, 500 ezer illetve 250 ezer forintot kapnak a DSZC-től az osztálykirándulásukhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.