Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Január 05. 10:18, szerda | PR
Forrás: (X)

3 ok, hogy egyből az angol felsőfokú nyelvvizsgát próbáld meg

3 ok, hogy egyből az angol felsőfokú nyelvvizsgát próbáld meg

A középfokú nyelvvizsgát jóval többen próbálják meg, mint az angol felsőfokú nyelvvizsgát, pedig egy kicsivel több energia befektetéssel sokat nyerhetnének.

Hozunk három okot, amiért érdemes a középfokú helyett egyből a felsőfokúnak nekiszaladni.

A nyelvvizsgát alapvetően kevesen ugorják meg, és ez a szám az elmúlt két évben a nyelvvizsga amnesztia miatt még alacsonyabb lett. Sajnos nem csak arról van szó, hogy a nyelvtudást már nyelvvizsga nélkül is elfogadják a munkahelyeken, hanem sokkal inkább a magyarok legendásan alacsony nyelvtanulási hajlandóságáról. Az angol mindemellett a legnépszerűbb nyelv, de az angol felsőfokú nyelvvizsga megszerzése keveseknek sikerül. Ők azonban maximálisan profitálnak a sikeres vizsgából. Megmutatjuk, miért érdemes hozzájuk csatlakozni.

Kevés az angol felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező

A nyelvvizsgát szerezni próbálók száma évek óta történelmi mélypontokon van. A covid miatt a diplomások nyelvvizsgakötelezettsége terén tett engedmények rendkívüli módon rontották a helyzetet nem csak az angol nyelvvizsgát próbálók terén. Ezzel együtt azonban egy érdekes átrendeződés is megfigyelhető a nyelvvizsgát próbálók között.

A felsőfokú nyelvvizsgát tevők száma 2019-ben alig 15% volt, míg középfokú nyelvvizsgát 81% tett. Egy évvel később már egy viszonylag jelentős, 4%-os pozitív elmozdulás volt megfigyelhető a felsőfokú vizsgát tevők számában. Ezek a nyelvtanulók már felismerték, hogy jóval előnyösebb egy angol felsőfokú nyelvvizsgát tenni, mint egy középfokút. Ezzel együtt azonban még mindig a nyelvvizsgázók alig egyötöde próbál felsőfokú vizsgát szerezni, ami egyben azt is jelenti, hogy akinek sikerül, komolyan kitűnhet a tömegből.

Az angol felsőfokú nyelvvizsgának számos előnye van

Amellett, hogy munkahelyi nyelvvizsgapótlék esetén a legtöbb helyen jóval magasabb összeg jár egy angol felsőfokú nyelvvizsgáért, a felvételi pontszámokban is rendkívül sokat jelent. Egy angol felsőfokú nyelvvizsgával meg tudod szerezni az összes plusz pontot, ami nyelvtudásért jár, és ez a csökkenő állami finanszírozású helyekért folytatott küzdelemben rendkívül jól jöhet.

Elérhető vizsgaszint

A közvélekedéssel ellentétben jóval kisebb a távolság az angol felsőfokú nyelvvizsga és középfokú nyelvvizsga között, mint a középfokú és az alapfokú nyelvvizsgán követelt tudásanyag között. Ez praktikusan annyit jelent, hogy viszonylag kevés az a plusz energiabefektetés, aminek segítségével elérhető az angol felsőfokú nyelvvizsga. Érdemes hát rászánni az időt és energiát, mert maximálisan kifizetődik.

Címkék: angol, Nyelvvizsga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről