Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Augusztus 04. 21:46, csütörtök | Helyi

A 317-es szoba lakója nem adja fel

A 317-es szoba lakója nem adja fel

A múltkor rájöttem, hogy mitől más Pisti, mint a többi sorstársa. Nem és nem, senki fontos embernek nem a barátja, a rokona vagy a jó ismerőse.

Nem, Pecsét István családja nem befolyásos, sőt a maradék pénzük is elment fiúk eddigi kezelésére. Pisti nem élsportoló, híres sztár, de még csak nem is celeb. Egy fiú, aki megszületett, tanult, beteg lett, most már minden erejével csak azt akarja, hogy megérje a 30. születésnapját, aztán majd, ha ez meglesz, akkor a 31. és így tovább…

Elmesélte, hogy bár a kezelés, amiért kiment Kínába sikeres volt, de közben találtak valamit, azaz újabb áttéteket, amelyeket megpróbálnak más módszerekkel hatástalanítani, mivel olyan helyen vannak, amelyen a korábbi terápia már nem alkalmazható. Újabb hetek, hónapok, újabb terápiák következnek, ezek közül lesz olyan is, amely mérhetetlen szenvedéssel is jár.


- Lesz NK-terápiám, ezek a sejtek veszik fel a harcot a daganatos elváltozásokkal szemben -meséli.- Ezeket a sejteket a fehérvérsejtjeimből mesterségesen tenyésztik ki, s így százszorosára tudják növelni a számukat. Lesz célzott gyógyszeres terápia is. A szövettani mintákból vett daganat minták vizsgálata alapján határozzák meg a megfelelő gyógyszereket. Lesz PTD csöves kemoterápia, ez lesz a legrosszabb, ez olyan, hogy célzott kemo gyógyszert adnak kizárólag az áttétes régióra.


Pisti elmondja, melyik terápia mivel jár, hogy nem lesz könnyű, meg a pénz sem lesz elég, s nem is tudja… De mégis valami olyan elemi erővel teli hit és bizakodás süt át a szavaiból, amely előtt érthetetlenül állunk mi, akiket a világ és az élet ennél sokkal kisebb kihívásai is padlóra küldenek. De Pecsét István élni akar.


Mindenképpen, minden sorscsapás ellenére. S nekünk oda kell állnunk emellé a hihetetlen erő mellé, segítenünk kell neki, mert ha nem tesszük, akkor honnan fogunk magunk számára is erőt gyűjteni, amikor nekünk lesz szükségünk rá.
Bozsits Attila a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kurátora elmondta, hogy a 9,3 millió forintból eddig 5,72 millió forintot használtak fel, s az előzetes számítások szerint további 3,8 millió forintra van szükség ahhoz, hogy minden szükséges kezelés elvégzése után Pisti hazajöhessen.


Cserna Gábor, Dunaújváros Polgármestere mindezek ismeretében a gyűjtés folytatására szólított fel mindenkit:
„Marshall Rosenberg szavaival élve, amikor a szavak szívből szólnak, minden akadályon áttörnek, és együttérzést teremtenek. Én is bízom abban, hogy ismét meg tudjuk mutatni, mire vagyunk képesek! Adománnyal, segítő programokkal és további gyűjtéssel kell erősítenünk az össze fogást! Együtt létrehozhatjuk azt a csodát, amit fél évvel ezelőtt még senki nem látott megvalósíthatónak, de most már lehetségesnek látszik! Ne feledjék, minden perc, és minden forint számít! Kérem, adományukat küldjék el a Közalapítvány számlaszámára (OTP 11736037-20550332-00000000 - "Pecsét István javára") vagy keressék fel a gyűjtőpontokat!”


S végezetül a zárszó a távoli Kínából a Fuda Tumorközpont 317-e szobájának lakójától: „Küzdök tovább, mert tudom, hogy legyőzöm ezt a szörnyű betegséget!
Üdvözlettel: István”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.