Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Május 14. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: Dunaferr SE

A birkózó Szmik Attila ezüstérme

A birkózó Szmik Attila ezüstérme

Május 4-én Szigetszentmiklós adott otthont a felnőtt szabadfogású és női országos bajnokságnak. A Dunaferrt négy sportoló képviselte. Ezen a napon Szentesen is birkóztak a dunaújvárosiak.

Első mérkőzésén Bagó Tibor 92 kg-ban 12-6-os állásnál tusvereséget szenvedett, Juhász Péter 97 kg-ban pedig óriási csatában maradt alul 11-10-re. Mivel a folytatásban legyőzőjük is vereséget szenvedett, elbúcsúztak a további küzdelmektől. Mohácsi Martin 86 kg-ban első mérkőzését megnyerte, majd a későbbi győztestől (Szurovszki Patrik BHSE) 5-4-es pontozásos vereséget szenvedett. A bronzmérkőzésen a szombathelyi Ligeti Richárd jobban bírta erővel és pontozással megnyerte a mérkőzést. Martin végül az ötödik helyen zárt. Legeredményesebb dunaújvárosi, Szmik Attila 130 kg-ban első mérkőzésén 2-2-es állásnál a nagyobb értékű akcióval győzött. A második meccsen technikai tussal (10-0) bizonyult jobbnak ellenfelénél, és bejutott a fináléba, ahol a többszörös Eb-érmes, olimpikon szombathelyi Ligeti Dániel várt rá. A mérkőzés második felében megmutatkozott a súly és az erőkülönbség, az esélyesebb Ligeti nagy különbségű pontozásos győzelmet aratott. Attila végül ezüstéremmel zárta a versenyt.

Szentesen az olimpiai bajnokok tiszteletére rendezték meg a Lőrincz Márton-emlékversenyt, amely egyben a diák II-es korcsoportosok szabadfogású országos bajnoksága is volt. Az idei diák II-es szabadfogású bajnokságon nyolcvan szakosztály közel kétszáz birkózópalántája próbált szerencsét. A fiatalok bajnokságát a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Németh Szilárd a helyszínen nézte végig. A Dunaferr SE és fiókegyesülete, a Gurics BDSE tíz versenyzője érdemelte ki a területi bajnokságon elért eredménye alapján, hogy megméresse magát az országos döntőben.

Az igen kemény mezőnyben végül Éva István Bencének sikerült érmet nyernie a +69 kg-osok súlycsoportjában. Ugyanebben a súlycsoportban Bodor Máté a negyddik helyen zárta a napot. Pontszerző helyen - ötödik - végzett a 69 kg-os Veréb Dávid. Kiesett a versenyből Nagy Erik 26 kg, Garbacz Bence 29 kg, Horváth Szebasztián 35 kg, Erdélyi Bulcsú 50 kg, Tóth Nimród 58 kg, Pupp Bence 69 kg

Képünkön a Dunaferr csapata a szabadfogású bajnokságon. Balról-jobbra: Juhász Péter, Szmik Attila, Bagó Tibor, Mohácsi Martin, Kemény Norbert edző.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 16:16, péntek | Helyi

Országos kirakodó vásár Dunaújvárosban

Országos kirakodóvásárt tartanak május 26-án vasárnap Dunaújvárosban.

2019. Május 24. 16:07, péntek | Helyi

Ma megkezdődik a Parázs-Varázs, a Családi Hétvége

A mára már országos hírnévre tett Parázs-Varázs és a Családi Hétvége ma este kezdődik. Programokban nem lesz hiány, érdemes lesz mind a három nap lelátogatni az Alsó Duna-partra.

2019. Május 23. 21:20, csütörtök | Helyi

Dolgok C-hez kötetbemutató - Dékány Dávid versei

Dékány Dávid új kötetének dunaújvárosi bemutatója. A szerzővel Körösztös Gergő beszélget mindenről.

2019. Május 23. 21:15, csütörtök | Helyi

Régészet Éjszakája a múzeumban

Az Intercisa Múzeum Régészet Éjszakája címmel tart rendezvényt május 24-én pénteken, 17 és 21 óra között.