Városlista
2018. július 18, szerda - Frigyes

Hírek

2017. Október 12. 08:44, csütörtök | Helyi

A DTV Archívum hozzáférhető lesz

A DTV Archívum hozzáférhető lesz

A József Attila könyvtárban fejlesztést kell végrehajtani az archívum fogadása érdekében.

Döntött szerdai (október 11-i) ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság arról, hogy a rászoruló diákok őszi szünidei ingyenes étkeztetését a Béke étteremre bízza.

Támogató véleménnyel szavazott a testület több, az október 19-i közgyűlés elé kerülő előterjesztést is. Így azt, amely szerint az élményfürdő idei fenntartási költségére 2 millió forintot kell biztosítani. Az autóbuszos személyszállítás megújítását a Mobilissimo Kft. végzi.. A járműpark megújításánál a gázüzemű megoldást kell preferálni a színvonal emelése mellett. Megújítani tervezik Dunaújváros információs térképeit a Stiefel Eurocart Kft. közreműködésével, mert területi változások is történtek és közterület elnevezések is módosultak.

Támogatta a bizottság a József Attila könyvtár kérését 2,5 millió forint plusz forrás biztosítására, mert a DTV archívum fogadásához fejlesztést kell végrehajtani. De ezzel lehetővé válik egy új könyvtári szolgáltatás bevezetése.
Bruttó 18,8 millió forint támogatást szavazott meg a testület a Kossuth Lajos utca 19 – 27 közötti parkolók felújítására, buszváró pavilonok telepítésére.
Önkormányzati tulajdoni hozzájárulás kell ahhoz, hogy a Jedlik Ányos terv keretében egy-egy elektromos töltőt telepítsenek a Szent István utcai, illetve a Szabadság úti parkolóba..

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 18. 18:51, szerda | Helyi

Három dunaújvárosi játékos utazott a válogatott edzőtáborába

Vasárnaptól jövő szombatig a törökországi Belekben edzőtáborozik a magyar női kézilabda-válogatott. A kereten három dunaújvárosi játékos található.

2018. Július 18. 08:23, szerda | Helyi

Desszertbemutató - gasztrokalauz

Nosztalgia hangulat és vendégfogadás a perkátai Győry-kastélyban. Francia és portugál vendégek is érkeztek.

2018. Július 18. 08:05, szerda | Helyi

Parlagfűveszély - észnél lenni!

Több helyen megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet kedden a Facebook-oldalán. Azt ajánlják, hogy a parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat.

2018. Július 17. 22:25, kedd | Helyi

Ismét szúnyoggyérítés

Hat megyében irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatott az országos gyérítési programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.