Városlista
2018. március 20, kedd - Klaudia, Alexandra

Hírek

2017. Október 12. 08:44, csütörtök | Helyi

A DTV Archívum hozzáférhető lesz

A DTV Archívum hozzáférhető lesz

A József Attila könyvtárban fejlesztést kell végrehajtani az archívum fogadása érdekében.

Döntött szerdai (október 11-i) ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság arról, hogy a rászoruló diákok őszi szünidei ingyenes étkeztetését a Béke étteremre bízza.

Támogató véleménnyel szavazott a testület több, az október 19-i közgyűlés elé kerülő előterjesztést is. Így azt, amely szerint az élményfürdő idei fenntartási költségére 2 millió forintot kell biztosítani. Az autóbuszos személyszállítás megújítását a Mobilissimo Kft. végzi.. A járműpark megújításánál a gázüzemű megoldást kell preferálni a színvonal emelése mellett. Megújítani tervezik Dunaújváros információs térképeit a Stiefel Eurocart Kft. közreműködésével, mert területi változások is történtek és közterület elnevezések is módosultak.

Támogatta a bizottság a József Attila könyvtár kérését 2,5 millió forint plusz forrás biztosítására, mert a DTV archívum fogadásához fejlesztést kell végrehajtani. De ezzel lehetővé válik egy új könyvtári szolgáltatás bevezetése.
Bruttó 18,8 millió forint támogatást szavazott meg a testület a Kossuth Lajos utca 19 – 27 közötti parkolók felújítására, buszváró pavilonok telepítésére.
Önkormányzati tulajdoni hozzájárulás kell ahhoz, hogy a Jedlik Ányos terv keretében egy-egy elektromos töltőt telepítsenek a Szent István utcai, illetve a Szabadság úti parkolóba..

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 15. 21:59, csütörtök | Helyi

Márciusi ünnep

A hagyományokhoz híven városunk a Palotás József alkotásánál tartotta a március 15-i ünnepségét. A Vasas Táncegyüttes színvonalas műsora és Farkas Erik színművész szavai elevenítették fel 1848 eseményeit.

2018. Március 14. 11:01, szerda | Helyi

Húsvéti készülődés a múzeumban

Az Intercisa Múzeum Húsvéti készülődés ˗ családi délután az Intercisa Múzeumban címmel családi programot szervez március 24-én, szombaton 14-18 óráig.

2018. Március 14. 01:56, szerda | Helyi

Miniszter az élményfürdőben

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztésért felelős miniszter volt ma városunk vendége.

2018. Március 12. 10:31, hétfő | Helyi

Női kézilabda: Hét év - hét kérdés

Hét éve 2011. március elsején jött létre a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. A múltat szeretnénk felidézni.