Városlista
2017. december 17, vasárnap - Lázár

Hírek

2017. Október 12. 08:44, csütörtök | Helyi

A DTV Archívum hozzáférhető lesz

A DTV Archívum hozzáférhető lesz

A József Attila könyvtárban fejlesztést kell végrehajtani az archívum fogadása érdekében.

Döntött szerdai (október 11-i) ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság arról, hogy a rászoruló diákok őszi szünidei ingyenes étkeztetését a Béke étteremre bízza.

Támogató véleménnyel szavazott a testület több, az október 19-i közgyűlés elé kerülő előterjesztést is. Így azt, amely szerint az élményfürdő idei fenntartási költségére 2 millió forintot kell biztosítani. Az autóbuszos személyszállítás megújítását a Mobilissimo Kft. végzi.. A járműpark megújításánál a gázüzemű megoldást kell preferálni a színvonal emelése mellett. Megújítani tervezik Dunaújváros információs térképeit a Stiefel Eurocart Kft. közreműködésével, mert területi változások is történtek és közterület elnevezések is módosultak.

Támogatta a bizottság a József Attila könyvtár kérését 2,5 millió forint plusz forrás biztosítására, mert a DTV archívum fogadásához fejlesztést kell végrehajtani. De ezzel lehetővé válik egy új könyvtári szolgáltatás bevezetése.
Bruttó 18,8 millió forint támogatást szavazott meg a testület a Kossuth Lajos utca 19 – 27 közötti parkolók felújítására, buszváró pavilonok telepítésére.
Önkormányzati tulajdoni hozzájárulás kell ahhoz, hogy a Jedlik Ányos terv keretében egy-egy elektromos töltőt telepítsenek a Szent István utcai, illetve a Szabadság úti parkolóba..

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 14. 20:46, csütörtök | Helyi

Közgyűlés: több karácsonyi köszönet, kevés vita, sok döntés

Köszönetek sora kísérte az idei utolsó közgyűlés kezdetét. A következő felemelő mozzanat a Dunaújváros Egészségéért díjak átadása volt. A döntéseket némelykor jó szándékú érvelés és vita kísérte, befolyásolta-

2017. December 14. 03:45, csütörtök | Helyi

Horváth Tomi a Dal megnyerésére készül

Cserna Gábor polgármester fogadta a Sztárban sztárt nyert Horváth Tamást és feleségét, s tolmácsolta városunk elismerését és ajándékot nyújtott át.

2017. December 13. 01:01, szerda | Helyi

Kilátó lesz a Duna-parton

A leendő kilátó helyén tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, polgármester Dunaújváros közeljövőben épülő új attrakciójáról.

2017. December 12. 22:03, kedd | Helyi

A 2017. évi közmeghallgatás témái.

Az idei év legfontosabb eredményeit vázolta a polgármester, majd a jövő évi fejlesztések közt kiemelte, hogy a városé immár az élményfürdő, amely várhatóan húsvét hetében próbaüzemmel nyílik meg