Városlista
2017. október 17, kedd - Hedvig

Hírek

2017. Október 12. 08:44, csütörtök | Helyi

A DTV Archívum hozzáférhető lesz

A DTV Archívum hozzáférhető lesz

A József Attila könyvtárban fejlesztést kell végrehajtani az archívum fogadása érdekében.

Döntött szerdai (október 11-i) ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság arról, hogy a rászoruló diákok őszi szünidei ingyenes étkeztetését a Béke étteremre bízza.

Támogató véleménnyel szavazott a testület több, az október 19-i közgyűlés elé kerülő előterjesztést is. Így azt, amely szerint az élményfürdő idei fenntartási költségére 2 millió forintot kell biztosítani. Az autóbuszos személyszállítás megújítását a Mobilissimo Kft. végzi.. A járműpark megújításánál a gázüzemű megoldást kell preferálni a színvonal emelése mellett. Megújítani tervezik Dunaújváros információs térképeit a Stiefel Eurocart Kft. közreműködésével, mert területi változások is történtek és közterület elnevezések is módosultak.

Támogatta a bizottság a József Attila könyvtár kérését 2,5 millió forint plusz forrás biztosítására, mert a DTV archívum fogadásához fejlesztést kell végrehajtani. De ezzel lehetővé válik egy új könyvtári szolgáltatás bevezetése.
Bruttó 18,8 millió forint támogatást szavazott meg a testület a Kossuth Lajos utca 19 – 27 közötti parkolók felújítására, buszváró pavilonok telepítésére.
Önkormányzati tulajdoni hozzájárulás kell ahhoz, hogy a Jedlik Ányos terv keretében egy-egy elektromos töltőt telepítsenek a Szent István utcai, illetve a Szabadság úti parkolóba..

Ezek érdekelhetnek még

2017. Október 16. 13:53, hétfő | Helyi

Csütörtökön közgyűlés – rendhagyó kezdettel

Székesfehérvár mellett tesz városunk támogató szándéknyilatkozatot, majd további 46 napirendi pontot tárgyal nyílt ülésen és hármat zárt ajtók mögött a testület.

2017. Október 16. 01:14, hétfő | Helyi

Végére biztos győzelem

A második félidő elején még kétgólos hátrányban volt, de nagyot küzdött, s végül hétgólos, 31-24-es sikert aratott együttesünk a CSM Roman elleni EHF Kupa találkozón.

2017. Október 16. 01:03, hétfő | Helyi

Királylányok mellé királyfiak

A szalagavatókon a végzős lányok, úgy néznek ki a gyönyörű ruháikban, szenzációs frizurákkal, mint a királylányok, ám ne felejtsük el, hogy egy valódi királylányhoz igazi királyfi illik.

2017. Október 16. 00:52, hétfő | Helyi

Tudományos hétre készülnek

A Dunaújvárosi Egyetemen 2017. november 13. és 17. között ismét megrendezik a Tudományos Hét elnevezésű programsorozatot.