Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 29. 10:00, péntek | Helyi

A Dunaújvárosi Egyetem és városunk hírét viszik 9 országba a pilóták!

A Dunaújvárosi Egyetem és városunk hírét viszik 9 országba a pilóták!

Egy Tesla S elektromos meghajtású gépkocsival vesz részt a Dunaújvárosi Egyetem csapata a 9 napos E-TOUR EUROPE nemzetközi e-auto versenyen. Az egyetem előtti elektromos töltőállomásnál volt a búcsúztató.

A Dunaújvárosi Egyetem kutatási profiljába iktatta az e-mobilitást. Ennek látványos bejelentésekor avatta fel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tavaly novemberben az akkor még főiskola előtt az elektromos járműveket kiszolgáló gyorstöltő-állomást. Most ennél a töltőállomásnál búcsúztatta az egyetem által Ausztriából bérelt Tesla S autóval útnak induló csapatot Mészáros Virág kancellár, Dr. habil András István rektor, Gerendás Szabolcs, az egyetem innovációs szakértője és Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke.

Az útnak induló csapat a Dunaújvárosi Egyetem és a Magyar Elektromobilitási Szövetség közös csapata, az E-Dream Team. Két pilótája Arnold Miklós és Halasi Zoltán. Mindketten az egyetem alkalmazottai és egyúttal levelező hallgatói is. A csapat harmadik tagja Végh Zoltán ugyancsak az egyetem alkalmazottja, fotó-amatőr, aki filmet készít a versenyről.

A verseny, amint azt Halasi Zoltán részletezte, Műnchenből indul. Tizenegy országból 15 autó vesz részt a versenyben, két kategóriában: ezek elektromos és hibrid kategória.

A 2016. április 29. és május 8. között zajló verseny bemutatja az elektromos járművek hosszú távú teljesítményét és megbízhatóságát, valamint az útmenti gyorstöltő-állomások létét. Az E-TOUR EUROPE a kontinens legnagyobb kihívást jelentő elektromos jármű versenye, ahol átlagosan napi 430 km-t, összesen pedig 3900 km-t tesznek meg a versenyzők. A nyertes csapat az lesz, amelyik a legrövidebb idő alatt teljesíti a távot (vezetés és töltési idő egyben). A csapatok maguk választják ki az útvonalat és a töltőállomásokat.

A rally útvonalán fekvő fővárosokban eMOBILitás rendezvények is lesznek. Az előreláthatóan 55 ezer látogató teljes egészében megismerheti az elektromobilitást ezeken a rendezvényeken, ahol több mint 125 kiállító várja őket.

A járművel tett próbakör és a pilóták bemutatkozása végeztével Mészáros Virág azzal köszönt el a csapattól, hogy mind a négyen (az autóra is gondolva) épségben térjenek vissza. András István rövidebb volt. Csak annyit mondott: Jó szerencsét!

Nyitó képünkön sorrendben: Arnold Miklós, Végh Zoltán, Halasi Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.