Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 22. 14:29, szerda | Helyi sport
Forrás: dunaferrkajakkenu.hu

A dunaújvárosi kajakosok-kenusok tovább erősödtek!

A dunaújvárosi kajakosok-kenusok tovább erősödtek!

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya ismét nagyszerű igazolásokkal erősítette csapatát.

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya ismét nagyszerű igazolásokkal erősítette csapatát. A tavalyi évben két olimpiai bajnok edzővel bővült a szakembergárda, Vajda Attila és Vereckei Ákos személyében. Az idei évben versenyzői téren erősített a klub: leigazolta azt a Máthé Krisztiánt, aki a 2018-as felnőtt maraton Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a felnőttek kajak egyesei között, emellett klubunkhoz csatlakozott Katona Lili(képünkön) is, aki ifjúsági és U23-as VB ezüsttel is rendelkezik, szintén a maratoni számban. Lili emellett olimpiai számban is bekerült az U23-as válogatott keretbe tavaly és idén is szép nemzetközi reményekkel vágott neki a szezonnak.

Fontos kiemelni, hogy Máthé Krisztián a hétvégén párosban maraton felnőtt magyar bajnokságot nyert a kajak párosok között, ezzel kvalifikálta magát az idei maraton Európa Bajnokságra. Katona Lili ugyan negyedik lett a felnőtt futamban, de mivel még csak U23-as korú versenyző, és e korosztályban nem talált legyőzőre, így bátran mondhatjuk, hogy Lili U23-as magyar bajnoki címet szerzett magának és a klubnak egyaránt, nemkülönben pedig, kivívta magának az Európa-bajnokságon való szereplés jogát. Ezzel máris két indulója van a Dunaferrnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.