Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 06. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

A falu 70 nőjéből 63 özvegy. Legalább nincs kit hazacipelni a kocsmából

A falu 70 nőjéből 63 özvegy. Legalább nincs kit hazacipelni a kocsmából

A férfiak egyenesen félnek tőlük.

A romániai Neamt megyében található Patricheni falu özvegyei mintha életvizet ittak volna, a falu lakosságának 90%-át özvegy nők teszik ki, a férfiak lassan mind kihalnak. Az “Özvegyek faluja”, ahogy a helyiek mondják, 70 családot tesz ki. 63 házban azonban csak özvegy nők laknak. Az idős nők csak nevetnek a helyzeten, sőt, ki is választották a falú legszebb özvegyét, ő a Miss Özvegy.
A nők közül egyesek még a fronton vesztették el férjüket, gyerekeiket egyedül nevelték, mert nem akartak új férjet a házhoz. Mások nemrég temették el férjüket, hosszú házasság után. Ma, a faluban 70 nő él, 63 özvegy. Vasárnap összegyűlnek, templomba mennek, majd a mise után a porták előtt gyűlnek össze beszélgetni, eszmefuttatnak az elhunyt férfiakról.
“Elmennek az öregek, mert egész életüket a kocsmában élték.” – nyilatkozta a 77 éves Zana Paduraru. Férje, Vasile Paduraru, az utolsó akit nemrég eltemettek. A férfi 82 éves volt, a cigi és az ital vitte el, mondja özvegye.
A falu utcáit belepi az özvegyek kacaja, amint megjelenik a legfiatalabb özvegy, a 62 éves Monica Hauta. A nők már messziről üdvözlik a Miss Özvegyet. Monica férje 57 évesen hunyt el.
“Volt egy fiatalabb a faluban, 20 évvel volt fiatalabb nálam. Örülök, hogy elment, így én lehetek a Miss az özvegyek között.” – nyilatkozta Monica.
A nők fejében néha megfordult a házasság gondolata, de a férfiak messziről elkerülik a falut, félnek.
“Ez a mi sorsunk. Egyedül kell élnünk. De nem siránkozunk, legalább nincs akit hazacipelni a kocsmából.” – nyilatkozta az egyik özvegyasszony.
A férfiaknak azonban más a véleménye.
“Ki vagyunk használva a faluban. A nők egész nap eszik a fejünket, reggeltől estig, ezért halnak ki a férfiak olyan hamar.” – nevet a 64 éves Stefan, aki egyike azon kevés férfiaknak, akik még élnek a faluban.
Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.