Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2019. Január 09. 17:40, szerda | Helyi sport
Forrás: fotó: keziszovetseg.hu

A fiatal kézilabdázó, Koronczai Petra az elitben

A fiatal kézilabdázó, Koronczai Petra az elitben

A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly indította be az úgynevezett elitprogramját. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 2003-as születésű játékosa, Koronczai Petra is tagja lett az elitnek.

Hogy mi is az elitprogram, arról Imre Vilmostól, a DKKA sportigazgatójától kértünk tájékoztatást.

- A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly döntött úgy, hogy elindítja ezt az utánpótlá-nevelést célzó programját. A lényeg, hogy mind a lányoknál, mind a fiúknál tizenöt-tizenöt olyan tehetséget választanak ki, akikről úgy gondolják, néhány év múlva a felnőtt válogatott tagjai lehetnek. A program posztokra képez, a célja az, hogy a különböző posztokra hosszú távra neveljenek játékosokat a felnőtt válogatott számára. A program egyébként a franciáknál már jól bevált, hiszen a nőknél világbajnoki ezüstérmesek, a férfiaknál pedig ők a világbajnokok.

Tavaly, amikor a program elindításáról döntöttek a szakemberek,Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója azt hangsúlyozta, újszerű az a kezdeményezés, hogy a kiemelkedően tehetséges sportolókat külön menedzselje a szövetség. – A sportolókat különböző klubokban, különbözőképpen készítik fel, nemzeti színekben pedig az MKSZ versenyezteti őket a serdülő, az ifjúsági és a junior válogatottakban. Fontos, hogy a most kiemelt 15-15 fiút és lányt kézen fogjuk és elkísérjük őket, a junior kor végéig, és ez által lehetőség szerint a felnőtt válogatottság kapujáig. Külön képzést, tanácsokat kapnak a gyerekek a szakágvezetők, Gyurka János és Hajdu János vezetésével.

A DKKA tehetsége, a serdülő Európa-bajnok Koronczai Petra ma délután írta alá a Kiskohász étterem különtermében azt a szerződést, ami alapján ő is tagja lett az elitprogramnak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 12. 13:39, kedd | Helyi sport

DPASE: Az első tavaszi győzelem

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata az NB II. Közép-csoportjának 18.fordulójában a Rákosmentéhez látogatott, és 1-0-ra nyert.

2019. Március 07. 18:27, csütörtök | Helyi sport

Négy dunaújvárosi a válogatottakban

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette a magyar női A- és B-válogatott keretét a március 18-24. közötti válogatott hétre, amelynek végén a nemzeti csapat Japán válogatottjával mérkőzik meg Siófokon.

2019. Március 03. 20:32, vasárnap | Helyi sport

DPASE: Nem született gól a nyitányon Dunaújvárosban

Megkezdődött az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép-csoportjában a tavaszi szezon. A Dunaújváros PASE a Szekszárdot fogadta, a találkozó 0-0 lett. Az Iváncsa 2-1-re verte a Makót.

2019. Március 03. 20:23, vasárnap | Helyi sport

Megszorongatta Dunaferr a listavezetőt

A röplabda NB I Liga alapszakaszának hetedik fordulójában öt játszmás küzdelem után pontot rabolt a Dunaferr a MÁV Előre otthonából.