Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2019. Január 09. 17:40, szerda | Helyi sport
Forrás: fotó: keziszovetseg.hu

A fiatal kézilabdázó, Koronczai Petra az elitben

A fiatal kézilabdázó, Koronczai Petra az elitben

A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly indította be az úgynevezett elitprogramját. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 2003-as születésű játékosa, Koronczai Petra is tagja lett az elitnek.

Hogy mi is az elitprogram, arról Imre Vilmostól, a DKKA sportigazgatójától kértünk tájékoztatást.

- A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly döntött úgy, hogy elindítja ezt az utánpótlá-nevelést célzó programját. A lényeg, hogy mind a lányoknál, mind a fiúknál tizenöt-tizenöt olyan tehetséget választanak ki, akikről úgy gondolják, néhány év múlva a felnőtt válogatott tagjai lehetnek. A program posztokra képez, a célja az, hogy a különböző posztokra hosszú távra neveljenek játékosokat a felnőtt válogatott számára. A program egyébként a franciáknál már jól bevált, hiszen a nőknél világbajnoki ezüstérmesek, a férfiaknál pedig ők a világbajnokok.

Tavaly, amikor a program elindításáról döntöttek a szakemberek,Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója azt hangsúlyozta, újszerű az a kezdeményezés, hogy a kiemelkedően tehetséges sportolókat külön menedzselje a szövetség. – A sportolókat különböző klubokban, különbözőképpen készítik fel, nemzeti színekben pedig az MKSZ versenyezteti őket a serdülő, az ifjúsági és a junior válogatottakban. Fontos, hogy a most kiemelt 15-15 fiút és lányt kézen fogjuk és elkísérjük őket, a junior kor végéig, és ez által lehetőség szerint a felnőtt válogatottság kapujáig. Külön képzést, tanácsokat kapnak a gyerekek a szakágvezetők, Gyurka János és Hajdu János vezetésével.

A DKKA tehetsége, a serdülő Európa-bajnok Koronczai Petra ma délután írta alá a Kiskohász étterem különtermében azt a szerződést, ami alapján ő is tagja lett az elitprogramnak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 13. 15:48, vasárnap | Helyi sport

VERESÉG NAGY KÜZDELEMBEN!

Fordulatos, kemény csatában szenvedett egygólos, 25-24-es vereséget akadémiánk felnőtt csapata a Debrecen elleni hazai bajnokin.

2019. Január 12. 14:28, szombat | Helyi sport

A dunaújvárosi Bodor Péter a legjobb magyar motorcsónak-versenyző

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idén 59 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

2019. Január 12. 14:10, szombat | Helyi sport

2018 legjobb sportolói: dunaújvárosiakra is lehet szavazni

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke az M4 Sporton ismertette a listákat. Az MSÚSZ elnöksége és a Magyar Paralimpiai Bizottság 11 kategóriában tízes jelöltlistát állított össze - dunaújvárosiakkal...

2019. Január 12. 10:51, szombat | Helyi sport

Folytatás a Hokiklub ellen

A Hokiklub Budapest ellen folytatja az ERSTE Liga bajnokságát a Dunaújvárosi Acélbikák csapata január 13-án, vasárnap 17 órától hazai jégen.