Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Augusztus 31. 09:50, szerda | Helyi

A KERI készen áll

A KERI készen áll

Nem mindennapi heroikus küzdelmet folytatott a Magyar András, frissen kinevezett igazgató és Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola összes dolgozója, hogy elkezdődhessen a tanév.

Szó szerint éjjel-nappal dolgoztak az elmúlt napokban azon, hogy oktatásképes lehessen az intézmény, ami ismét önálló önkormányzati iskolaként kezdi meg a tanévet.

Vittek mindent


Az előző működtető alapítvány vitt mindent, amire szüksége volt, s azt is, amire, nem. Nem maradt egy pad, egy szék, a régi térképek is elkerültek, esetenként olyan dolgok is, amiknek már piaci értéke semmi, csupán eszmei értéke van. Ráadásul a kiüresített intézménybe az új lakók csak at átvételi határnapon kezdhették el a beköltözést.
- Pénteken kezdhettük el a pakolást. Addigra szinte az összes igazgató előkészítette az adományait, - mesél Magyar András - régi padokat, székeket adtak, ki mivel tudott segíteni nekünk, hogy a gyerekeket a váltásból semmi hátrány nem érje. Mivel nem lehetett folyamatosan szállítani, nem engedte az előző működtető alapítvány, így az átvétel napjára kellett mindent időzíteni.
 

Az igazgatók segítettek

Sorolja az iskolákat és az igazgatókat, szinte mindenki hozzájárult a "helyreállításhoz."
Sietniük kellett, mert hát a padok, a székek a pincékből kerültek elő,így porosak, dohosak voltak értelemszerűen, így neki kellett állniuk a súrolásnak, a válogatásnak, hogy csak olyanok kerüljenek be a termekbe, amelyek nem teszik tönkre a diákok ruháját. Az informatikus is folyamatosan dolgozik, az igazgató pedig behozta a saját laptopját, egyelőre ez a számítógép.
Ahogy a lázas készülődést figyelem, vezetők, tanárok, alkalmazottak dolgoznak azon., hogy megteremtsék a saját munkafeltételeiket közadakozásból.
 

Ami nem érthető

Több szempontból is érthetetlen az előzőleg működtető alapítvány eljárása. Érthetetlen, még ha jogszerű is. Jogszerű, hiszen minden az övé volt, nem kérhet tőle számon senki, semmit... ami tehát felvetődik, az pusztán erkölcsi kérdés, semmi több. Ugyanis:
1. Az alapítványnak lejárt a szerződése az önkormányzattal. Nem kirúgták, lejárt, és a közgyűlés nem hosszabbította meg a szerződést
2. Az iskola új, kinevezett igazgatója Magyar András, szocialista kötődésű oktatási szakember lett, míg az előző alapítvány kuratóriumának elnöke, Dér Zsuzsa volt szocialista képviselő. Tehát nincs politikailag indoka annak, hogy ne mozduljanak el a jogszabályok "talajáról".
 

Minden jogszerű

Ahogy Dér Zsuzsanna, a Jövő Oktatásért Alapítvány kuratóriumának elnöke nyílt levelében néhány hónapja közölte, hogy felajánlották az önkormányzatnak: egységes egészként vegye vissza az alapítványtól az iskolát, ám a közgyűlés másképp döntött. Emiatt az alapítványra maradt az ellehetetlenült, kiüresedett - de a hatályos törvények alapján jogi személyként kezelendő - intézmény jogszabályoknak megfelelő megszüntetése. Ezek a szabályok pedig nem teszik lehetővé, hogy az intézmény vagyonát elosztogassák.
Így vittek mindent. Jogilag tehát minden pöpec.
De a kérdések, azért kérdések maradnak. Mindenestre jogi formulákkal takaródzás nélkül oktatási intézmények, igazgatók segítettek, a kereskedelmi dolgozói dolgoznak, hogy kezdődhessen az intézményben a tanév... hiszen vannak, akiknél a gyerek az első.

fgy.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.