Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Március 09. 19:07, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.kohászkézi.hu

A lányok csodálatos győzelme

A lányok csodálatos győzelme

Kiváló játékának, valamint Csapó Kyra fantasztikus védéseinek is köszönhetően aratott kétgólos, 22-20-as győzelmet együttesünk az Érd otthonában.

Mátéfi Eszter tanítványai ezzel a remek sikerrel megszerezték az alapszakasz harmadik helyét. Nagyon fontos, s egyben rendkívül nehéz mérkőzés várt szombat este együttesünkre, mely az Érd otthonában zárta a bajnoki alapszakasz küzdelmeit.

A mérkőzés tétje óriási volt, hiszen dunaújvárosi pontszerzés esetén a mieink megszerezték volna az alapszakasz harmadik helyét, míg a Mátéfi-csapatot két ponttal követő hazaiaknak mindenképpen nyerniük kellett volna ahhoz, hogy megelőzzék a Kohász együttesét.

Nagy csatában – nagy győzelem A találkozónak inkább a hazaiak voltak az esélyesei, akik az ősszel egyszer már legyőzték a mieinket, ám Ferlingék is nagyon fogadkoztak, hogy összeszedett, jó játékkal lepik meg ellenfelüket. A mérkőzés első félideje igazolta is az előzetes várakozásokat, ugyanis a remek hangulatú találkozón végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hol a házigazdák, hol a mieink vezettek egy góllal, ám ennél jobban egyik gárda sem tudott elszakadni a másiktól. A rendkívül kemény csatában előbb Rádl arc, majd Ferling kézsérülése borzolta a kedélyeket, de a Kohász csapatát nem lehetett megtörni, s remek csapatmunkával tartotta az érdieket sőt, tíz perccel a szünet előtt ismét átvette a vezetést (6-7). A játékrész hajrájában fordított a hazai egylet, ám az utolsó percben mégis Vukcevic góljára volt szüksége az Érdnek ahhoz, hogy egállal vonuljanak a pihenőre a csapatok (11-11)

. A térfélcserét követő első három percet ugyan minimális különbséggel az Érd nyerte, ám a folytatásban parádés dunaújvárosi játékot láthatott a mieink népes szurkolótábora. A védekezés remekül összeállt, mely mögött a csereként beállt Csapó Kyra halmozta a bravúrokat, míg támadásban nagyon türelmesen, összeszedetten játszott a Kohász.

Együttesünk tíz perc alatt hét találatot jegyzett úgy, hogy cserébe egyet sem kapott, így a 44. percben már 19-13-as újvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A vendéglátók ekkor sem adták fel a küzdelmet, de a Kohász csapata továbbra is remekül tartotta magát, így hiába csökkentett hátrányán az érdi egylet, Ferlingék tartani tudták három-négygólos előnyüket (17-21).

A hajrában több kiállítás is sújtotta a Mátéfi-csapatot, ám játékosaink kitartottak, s Csapó remek védéseinek is köszönhetően két gólt megtartottak előnyükből, így csodálatos, 22-20-as győzelemmel, valamint a harmadik hellyel zárták az alapszakasz küzdelmeit.

Igazi csapatsiker Érthetően boldog is volt a mérkőzés után Mátéfi Eszter vezetőedző, aki elsősorban csapata higgadtságában, egységében látta a győzelem kulcsát. - Rendkívül bántott minket az őszi vereség, főleg annak aránya, ezért nagyon készültünk a mai mérkőzésre, melyen be szerettük volna bizonyítani, hogy az csak egy kisiklás volt a részünkről. Emellett persze az alapszakasz harmadik helyét is meg akartuk szerezni, s nagy örömömre az együttes tagjai ismét bizonyították, hogy őket nem nyomasztják, hanem inspirálják a komoly téttel bíró találkozók. Ma igazi csapatként játszottunk, aki pályára lépett, védekezésben és támadásban is hozzátette a mérkőzéshez a saját jó játékát. Emellett akadtak kiemelkedő egyéni teljesítmények is, gondolok itt például Csapó Kyrára, aki több hetest és ziccert is védett a második félidő kulcspillanataiban. A védekezésünk remekül összeállt, ráadásul támadásban hideg fejjel, végig hatalmas koncentrációval játszottunk, egyértelműen ennek köszönhetjük ezt a mai, csodaszép győzelmet.

ÉRD – DKKA 20-22 (11-11) DKKA: Vig, Hosszu 3, Gera 2, Ferling 5, Takács D. 3, Bulath 4, Vincze 4. Csere: Csapó (kapus), Rádl 1, Vadász, Kővári. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni