Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Március 03. 07:02, hétfő | Helyi sport
Forrás: www.dfve.hu

A lányok, mint hal a vízben

A lányok, mint hal a vízben

A Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület felnőtt női csapata nem bízta a véletlenre az ASI elleni bajnoki kimenetelét,így megérdemelt, húszgólos sikert arattak a lányok a Fabó Éva Sportuszodában szombat délelőtt.

Már az első periódusban látszott, hogy a gólarány javítás a cél, hiszen a hazai együttes nyolc találatára csak kettő válasz érkezett az ellenféltől, ráadásul sikerült keretbe is foglalni a negyedet, az első és utolsó találat is ötméteresből született, Brezovszki és Csabai értékesítette a büntetőket. A második nyolc percbe egy kis lazítás is belefért, hiszen „csak” háromszor mattolta ellenfele kapusát Mihók Attila együttese. A félidő után ismét gólzápor volt az uszodában, hatszor juttatták lányaink a gólvonal mögé a játékszert. Az utolsó felvonásban pedig, igaz hármat kapott Soós Ildi is, de a mieink nyolcat lőttek, így nem is lehetett kérdés a győztes kiléte. A vége 25 – 5, tehát az előzetesen elvárt, magabiztos sikerrel folytatta a DFVE a bajnokságot.

DFVE – ASI

25 – 5 (8-2,3-0,6-0,8-3)

DFVE: Wyckoff, Szilágyi 1, Menczinger 3, Gurisatti 6, Miskolczi 1, Sinka 2, Brezovszki 2, Garda, Ziegler, Csabai 1, Horváth 4, Andresz 1, Polák 4. Edző: Mihók Attila.

A mérkőzés után Balogh Zsámbok Lili értékelt.

- Könnyed győzelmet arattunk, előzetesen ezt is vártuk el magunktól, hiszen az ASI nem képvisel olyan nagy ellenállást. Persze egy ilyen meccsen is nagyon kell figyelni, hiszen nem a hibákat kell gyakorolni, hanem a jó megoldásokat. Nagyon fontos volt, hogy ez a találkozó kiváló alkalom volt arra, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon. A folytatásban jövő héten irány Szentes, nagyon kemény mérkőzés vár ránk, úgyhogy innentől arra tekint majd a csapat és arra a meccsre készülünk teljes gőzzel.

Sárközi László, az ASI edzője:

- Nincs egyszerű dolgunk egy Dunaújváros szintű csapat ellen, sok a fiatal játékosom, a rutin hiánya meglátszik rajtunk. Lentről építkezünk még a csapatnál, lassan gyalogolunk előre, és persze minden meccsből, így a maiból is levonjuk a következtetéseket. Így tanulunk egyre többet és többet. Jelenleg hiányzik tőlünk az a pár felnőtt játékos, akik elhagytak minket az utóbbi fél évben, de meg fogjuk oldani ezeket a nehézségeket. Voltak periódusok, amikor egészen jól felvettük a ritmust a Dunaújvárossal. A küzdéssel, hajtással nem volt gond nálunk, ezt el is várom a lányoktól. Nem azzal kell foglalkoznunk, hogy melyik csapatban hány válogatott, világklasszis játékos van, hanem maximálisan oda kell tennünk magunkat, nem szabad megijednünk az ellenféltől. Ha ezek teljesülnek, akkor én elégedett vagyok a mutatott játékkal. Most dolgozunk tovább, majd az alapszakasz végén, a szétosztás után már több mérkőzést szeretnénk hozni, ez most a reális célunk.

További mérkőzések:

2014. március 12.

19.00 ZF-Eger - Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület

2014. március 8.

Hungerit Szentes - Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület

14. forduló:

2014. március 26.

Honvéd POLO - Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.