Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Január 07. 18:13, hétfő | Helyi sport
Forrás: dunaujvaros.hu/Szárszó Lajos

A MAD Dogs nyerte a Carissa Kupát - kétmillió forint a Vöröskeresztnek

A MAD Dogs nyerte a Carissa Kupát - kétmillió forint a Vöröskeresztnek

Kiváló szervezés, fantasztikus hangulat, izgalmas, a végletekig kiélezett meccsek jellemezték az idei, immár XVII. Carissa Kupát. A győzelmet a budaörsi MAD Dogs szerezte meg. De lényeges: \"jótékony\" volt az esemény.

Az idén is átlépte az országhatárokat a rendezvény, hiszen a 36 induló csapat között találtuk a vajdasági Csantavér, az erdélyi Kézdivásárhely, az ausztriai R-Bus, valamint a kárpátaljai Makkosjánosi csapatait is. A több mint 500 játékos három napon át küzdött - a vigaszág az Acerbis Kupáért - a Carissa Kupáért.

A rendezvény zárónapján jelen volt dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere, dr. Fábián Károly, az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, dr. Sűrű Renáta jegyzőasszony, Hingyi László és Izsák Máté önkormányzati képviselők, Nemes Ferenc, a RONEKO Kft ügyvezetője, Bencsik István, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke, Fekete Mihály alezredes, Kalácska András, a DLSZ elnöke.

A vasárnapi zárónapon a pénteki és a szombati csoportmeccsek után már csak a legjobb 16 csapat folytatta az egyenes kieséses szakaszban. Hatalmas meglepetésre a Kézdivásárhely legyőzte a Dunaferr Vasast, majd a folytatásban az egyik esélyes, a Karmacsi Autó is búcsúzni kényszerült, őket a Steelworkers verte meg.

Két kiváló gálamérkőzést is láthattak a nézők. Elsőként a Dunaújváros PASE és a dunaföldvári HOLLER UNFC U9-es fiataljai léptek pályára, majd következtek az igazi legendák, hiszen a Dunaújvárosi Kohász öregfiúka Budapest Honvéd öregfiúkat fogadták. A nézők így többek között láthatták Kovács Kálmán, Disztl Péter, Garaba Imre játékát Kuti László, Miskovicz Bálint és Lehota István ellen. A mérkőzés igazságos döntetlennel, 7-7-eé fejeződött be. (A gyerekek találkozóját 7-0-ra a dunaújvárosiak nyerték meg.

A jó hangulatú gála után következett a döntő a Kézdivásárhely és a MAD Dogs között. Az aranymeccset végül a MAD Dogs nyerte 3-1-re, és teljesenmegérdemelten vehették át aranyérmeket.

Az eredményhirdetésen először Cserna Gáborfejezte ki köszönetét a szervezőknek, játékosoknak, támogatóknak. Beszédében kiemelte, hogy nagy öröm, hogy egy olyan szervezetet, a Vöröskeresztet támogatja ezúttal a rendezvény, ami mások segítségén dolgozik:

- Köszönetem fejezem ki és egyben gratulálok a szervezőknek, résztvevőknek, hiszen ismét egy nagyszerű, immár a XVII. Carissa Kupán vagyunk túl. Ezen a nagyszerű rendezvényen is bebizonyította a DLSZ, hogy méltó a Dunaújvárosért Díjra. A rendezvényen mind a 36 csapat győztessé vált, amelyek a határainkon túlról és az ország különböző pontjairól érkeztek városunkba. Nagy öröm, hogy a DLSZ ismét bebizonyította társadalmi szerepvállalását, hiszen ismét talált egy nemes célt, mégpedig a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének támogatását, amely számára összegyűlt egymillió forintos összeget Dunaújváros önkormányzata másfél millió forintra egészít ki.

Cserna Gábor beszéde közben azonban az összeg 1.585.500 forintra nőtt, így egy újabb bejelentés következett, vagyis az összeget az önkormányzat 2.000.000 forintra egészítette ki. Ezt a hatalmas támogatást köszönte meg dr. Fábián Károly, az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, aki szintén köszönetet mondott a támogatóknak, szervezőknek. Az ünnepség folytatásában az egyéni, majd a csapatdíjakat adták át.

A meglepetéseknek azonban ezzel nem lett vége, hiszen Cserna Gábor bejelentette, az első három helyezett csapat mindegyike hivatalos egy egyhetes üdülésre az önkormányzat balatonszéplaki üdülőjében.

Az Acerbis Kupa végeredménye (vigaszág - a csoportokból kiesett csapatok számára):
1. Working
2. Széchenyi Pékség
3. Csantavér

Az Acerbis Kupa legjobb játékosa: Balogh Ádám (Working)

A XVII. Carissa kupa végeredménye:
1. MAD Dogs
2. Kézdivásárhely
3. Shell Dunaújváros
4. Steelworkers

A XVII. Carissa kupa Nap pillanata díjasa Sárközi Szabolcs (Lázár Lovaspark)
A XVII. Carissa kupa DLSZ+ díjasa a KÖDI Generál csapata

Különdíjasok:
A torna gólkirálya: Büki Baltazár (MAD Dogs)
A torna legjobb játékosa: Bentum Pául (Kézdivásárhely)
A torna legjobb kapusa: Bunduk Gábriel (Kézdivásárhely
A döntő legjobb játékosa: Büki Baltazár (MAD Dogs)
A legjobb dunaújvárosi játékos: Nagy Márk (Shell Dunaújváros)

Képünkön dr. Dorkota Lajos (balról) és Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetság társadalmi felelősség bizottságának elnöke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.