Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Szeptember 14. 21:46, szerda | Helyi

A pályázók előtt szabad a pálya!

A pályázók előtt szabad a pálya!

Pályázatot hirdet a 2011. évi Dunaújvárosi Kistérségi Innovációs Díj-ra három kategóriában Dunaújváros Kistérségi Innovációs Tanácsa. A pályázatok benyújtásának határideje 2011. október 14.

Sajtótájékoztató keretében ismertette 2011. szeptember 14-én dr. Kadocsa László főiskolai rektorhelyettes, a Dunaújvárosi Kistérségi Innovációs Tanács elnöke, valamint Rohonczi Sándor, az innovációs tanács titkára és Tiringer Judit, az M8-Dunahíd Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársa az innovációs tanács előző napi ülésének döntését. Nevezetesen azt, hogy a 2009-ben hagyományteremtő szándékkal életre hívott helyi innovációs pályázatot meghirdetik az idén is, három kategóriában. Ezek: vállalkozói kategória, intézményi kategória, diák kategória. A pályázatok benyújtásának határideje 2011. október 14.

Dr. Kadocsa László röviden kiemelte az innováció, az új megoldások, új gondolatok alkalmazásának jelentőségét, ami különösen fontos a mai gazdasági körülmények között.

Rohonczi Rándor egy kérdésre válaszolva azt részletezte, hogy teljesen szabad a pálya, azaz nincs kiemelt szempont a pályázatok elbírálásánál. Ami a mai magyar valóság problémáira, azon belül bármilyen részproblémára kínál az eddiginél jobb megoldást, annak esélye lehet a díjra. Az értékelésnél az viszont szempont lehet, hogy milyen stádiumban van az innovációs ötlet. Amelyik már a megvalósulás valamely szakaszában van, annak nagyobb az esélye a tényleges hasznosulásra, amit a zsűri szívesen elismer. De egy terv is hordozhat díjazásra érdemes zseniális, eredeti ötletet.

A tavalyi ugyanilyen pályázat alkalmával az Intézményi kategória győztese a Petőfi Sándor Általános Iskola „Együttműködés az együttnevelésért – Sajátos nevelési igényű tanulók integrációja”, a Vállalkozói kategória győztese a Térműhely Tervező és Vállalkozó Kft. - „FIXI - hőszigetelő távtartó termikus burkok hőhíd- és filtrációmentes, teherbíró áttöréseihez a HŐPAJZS rendszerhez fejlesztve, a Diák kategória győztese pedig Tápai Ádám „Az ANSYS CFX alkalmazása vízturbina” című pályázata volt. Különdíjazásban részesült a Juhász 2002 Kft. pályázata. Az elismerésben részesített innovatív projekt címe „Dekorációs üvegek széleskörű felhasználása” volt.

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ugyancsak évente meghirdeti pályázatát a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Díj-ra. A dunaújvárosi pályázat mintegy „előszobája” a regionális pályázatnak. Tavaly többen kipróbálták magukat ebben a második fordulóban is. A három megyére kiterjedő mezőnyben két második, két harmadik, egy negyedik és egy ötödik helyezést értek el a kistérségünk innovatív pályázói.

A meghirdetett kiírásra egészen október 14-éig lehet pályázni. A felhívással kapcsolatban részletes információ az M8-Dunahíd Nonprofit Kft. honlapján található ( www.m8-dunahid.hu )

A beérkezett pályázatokat az innovációs tanács munkaszervezete feldolgozza, majd az öttagú szakmai bíráló bizottság (elnök Rácz Mária) értékeli. A bizottság ezután bemutatja az eredményeket az Innovációs Tanácsnak, amely dönt a díjazottakról.

A díjak átadása – hasonlóan a tavalyi évihez – a Dunaújvárosi Főiskola Tudomány Hete 2011. konferencia-sorozat nyitó plenáris ülésén történik meg, ami november 07-én lesz.

Az idei évben díjazottakat is szeretné a helyi szervezet elindítani a Regionális Innovációs Ügynökség Közép-dunántúli Regionális Innovációs Díj pályázatán is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.