Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 08. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

A sör is takarékosan érhető el a Balaton Sound Energiaszigetén

A sör is takarékosan érhető el a Balaton Sound Energiaszigetén

A soproni Volt Fesztivál után a Balaton Soundon is bemutatta a megújuló energiaforrásokkal működtetett „Energiaszigetet” a Magyar Villamos Művek.

 

A cég a négynapos fesztiválon a megfáradt fiatalokat a többi között napenergiával működtetett zuhannyal és mobiltöltős kerékpárokkal várja. A legfőbb cél a környezettudatos életmód népszerűsítése.

Napkollektor és szélkerék – ez a két, megújuló energiaforrás működteti a Balaton Sound Energiaszigetét. A függőágyaktól csak karnyújtásnyira állnak a környezetbarát módon működtetett sörhűtőszekrények. A kedvenc ital mellett pedig a kedvenc dalok is energiatakarékos módon érhetők el. A fiatalokat egy különleges versenypálya is várja. A sebesség az autókkal összekötött biciklikről irányítható. A kerékpár pedig akkor segíthet, ha lemerül valakinek a mobilja. A lábizom-meghajtású mini erőművel néhány perc alatt feltölthető a telefon.

Az Energiaszigeten a megújuló energiaforrások mellett a paksi atomerőmű történetéről és működtetéséről szóló kiállítás is látható.

„Gyakorlatilag a paksi atomerőmű az egyedüli ma Magyarországon, ami olyan nagy ipari méretekben képes energiát, áramot termelni, amely nem szennyezi a levegőt, hiszen szén-dioxid-mentes a kibocsátás” – fejtette ki Felkai György, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója.

A közel 100 négyzetméteres szabadtéri kiállítás 100 kilowattóra energiát termel és használ fel a négynapos fesztivál alatt. Magyarország legnagyobb energetikai vállalatcsoportja országszerte több rendezvényen is népszerűsíti az Európai Unió energetikai célkitűzéseit. (pr)

hírTV

Címkék: fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.