Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 27. 05:00, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

A szépség és a szörnyeteg továbbra is tarol

A szépség és a szörnyeteg továbbra is tarol

Továbbra is a Disney játékfilmje, A szépség és a szörnyeteg vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát: a hétvégén 88,3 millió dollárral (25,3 milliárd forinttal) növelte bevételeit,

és globálisan átlépte az 500 millió dolláros jegybevételt - számolt be róla vasárnap a Variety.com.
Az Emma Watson és Dan Stevens főszereplésével forgatott romantikus mesefilm tíz napja debütált az észak-amerikai mozikban, ezalatt 317 millió dollárért (91 milliárd forintért) váltottak rá jegyet az amerikai és kanadai nézők. A nemzetközi forgalmazással együtt pedig a film bevétele már félmilliárd dollár fölött jár.

Az elemzők szerint minden idők legnagyobb márciusi jegybevételét érték el a mozik Észak-Amerikában, először sikerült túlszárnyalni az egymilliárd dolláros (287 milliárd forintos) bevételt, pedig még nem is ért véget a hónap.

"A március a hónapok rocksztárja lett" - jelentette ki Paul Dergarabedian boxoffice-szakértő, aki a felszálló trend folyatását vetítette előre áprilisban és a nyári moziszezonban is, amely A galaxis őrzői folytatásával kezdődik májusban.

A tavalyi március 948 millió dolláros bevételt hozott az észak-amerikai mozikban, akkor a Zootropolis - Állati nagy balhé és a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című filmekre özönlöttek a nézők.

A hétvégén mutatták be Észak-Amerikában a Power Rangers című sci-fi akciófilmet, ami a kilencvenes évekbeli tévésorozat nyomán készült, és nagy várakozás előzte meg. A produkció 40,5 millió dolláros (11,6 milliárd forintos) jegyeladást ért el péntektől vasárnapig.

A Kong: Koponya-sziget a harmadik helyet szerezte meg a hétvégi listán 14,4 millió dollárral (4,1 milliárd forinttal), amellyel eddigi teljes bevételét 133, 5 millió dollárra növelte. A Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds és Jake Gyllenhaal főszereplésével forgatott Élet című sci-fi 12,6 millió dollárt (3,6 milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál. A toplistán a Logan követi 10,1 millió dollárral (2,9 milliárd forinttal), a mindössze 4,5 milliós költségvetésből forgatott Tűnj el! című horrorért pedig 8,7 milliót (2,5 milliárd forintot) fizettek a nézők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.