Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 21. 07:22, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A veszprémi Petőfi Színház színpad- és zsinórmestere kapta a Bujtor-emlékgyűrűt

A veszprémi Petőfi Színház színpad- és zsinórmestere kapta a Bujtor-emlékgyűrűt

Cziráki Jánosnak, a veszprémi Petőfi Színház színpad- és zsinórmesterének ítélték oda idén a Bujtor-emlékgyűrűt, amelyet szerda este adott át Bujtor István özvegye a díjazottnak Veszprémben.

A Bujtor István színész-rendező özvegye által alapított emlékgyűrűvel 2011 óta a színházi háttérdolgozók munkáját ismerik el Veszprémben. Bujtor Judit felidézte: férje mindig azt mondta, hogy a háttérben dolgozók nélkül nincs színház, ezért érezte fontosnak férje halála után a háttérdolgozók számára egy díj alapítását.

Tóth Attila, a szavazást lebonyolító Színházi Dolgozók Szakszervezetének alelnöke elmondta, idén hetedszer adták át az emlékgyűrűt, a díjazottat a színházi dolgozók idén is titkos szavazással választották meg.

Az elismerést először 2011-ben Somogyi György fővilágosító, 2012-ben Török Virág kellékes, 2013-ban Petrik Péter lakatostár-vezető, 2014-ben Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető, 2015-ben Nagy Attila cipész, 2016-ban pedig Liszi Zsuzsanna jelmezgyártás asszisztens és jelmeztáras vehette át.

Az idei díjazott, Cziráki János színpad- és zsinórmester huszonhat éve dolgozik a veszprémi Petőfi Színházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.