Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Április 10. 19:19, vasárnap | Helyi

A „HÍD” Egyesület új tagok, új társelnök

A „HÍD” Egyesület új tagok, új társelnök

Ígéretes a tavaly decemberben létrehozott Gazdasági Platform, az a laza együttműködési megállapodás, amelyben szerepet vállalt a független városi kamara, az önkormányzat, a város szellemi bázisa, a főiskola, a térség nagy foglalkoztat

A „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesület 2011. április 7-én tartott évzáró-évindító és tisztújító közgyűlésén azzal kezdte köszöntőjét Cserna Gábor polgármester, hogy a „HÍD” Egyesület, mint civil szervezet munkája elismeréséül megkapta 2002-ben a Dunaújvárosért Díjat. Majd a Gazdasági Platform és a „HÍD” Egyesület törekvéseinek kapcsolódását méltatva szólt arról is, hogy a szervezet ügyvivője, Rohonczi Sándor volt képviselő azon politikusok közé tartozik, aki sosem azt érzékeltette, hogy a Fidesz frakcióval szemben ül, hanem azt, hogy a városért dolgozik. Felidézte, nyomatékosította azt a szlogent, hogy a Duna partján felépült Dunaújváros egy sikerre esélyes (másként sikerre éhes) város. Egy felelősen gondolkodó városvezetés nem teheti meg, hogy érzelmi, ideológiai, politikai érdekek alapján szándékozzon várost és térséget fejleszteni. A kormány, az önkormányzat többsége hol ilyen, hol amolyan. Dunaújváros helye viszont nem változik. Akik a városért munkálkodnak – utalt az egyesület tagjaira – akármelyik oldalon állhatnak, lehetnek a Duna akármelyik oldalán, Dunavecsén, vagy Dunaújvárosban, ugyanazt akarják. A város, a régió felemelkedését. A híd egy olyan kapocs, amely összeköti Bács-Kiskun megyét Fejérrel, Dunaújvárossal.

Szomorú, egyúttal emelkedett pillanat következett. Néma felállással emlékeztek a jelenlevők a nemrég elhunyt Barányi Albertre, az egyesület Idegenforgalmi Szakemberek Klubjának vezetőjére és Horváth Lászlóra, az egyesület ellenőrző bizottságának tagjára. Az egyesület elnökének, Rauf Pálnak a felkérésére adta át a következő pillanatokban a korábbi évek munkáját elismerő plakettet Cserna Gábor polgármester Barányi Albert özvegyének és Horváth László fiainak. (Ők ülnek baloldalt az első sorban)

Oklevéllel köszönte meg ezúttal Joó István, Králik Gyula, Molnár Gyula és Szollár Zsuzsa kiemelkedő munkáját a „HÍD” Egyesület elnöke.

Érdekes szakmai előadás színesítette a továbbiakban az egyesületi közgyűlést. Berg Tamás, aki sok éve egyesületi tag és aki jelenleg a Közlekedésfejlesztési és Koordinációs Központ hálózatfejlesztési és döntés-előkészítő osztályának a vezetője, mintegy fél óra időkeretben tájékoztatta a megjelenteket a Magyar Közúthálózat fejlesztés nagy- illetve hosszú távra szóló terveiről és aktuális kérdéseiről. (előadásáról külön anyagban számolunk be)

Rohonczi Sándor űgyvivő tájékoztatta a megjelenteket egyesület tavalyi munkájáról és gazdálkodásáról, amit egyhangú szavazással nyugtázott a tagság. Elfogadták továbbá ugyancsak egyhangúan az ellenőrző bizottság tájékoztatóját, az egyesület ez évi munkatervét és gazdálkodási tervét, az egyesületi alapszabály módosítását is.

Ezt követően a vezetőség előterjesztette a létszámváltozás adatait és a belépési kérelmeket. Kilépett az egyesületből Somogyi György, Tóth Ágnes és Varga Zoltánné, tizenhatan viszont felvételüket kérték: Bokorné dr. Kitanics Tünde (főiskola), Cserna Gábor (polgármester), Cserni Béla (közgy. képviselő), Dr. Dorkota Lajos (kormányhivatal elnöke), Dr. Galambos Dénes (megyei kormányhivatal kabinetfőnöke), Dr. Markovics György (kereskedelmi és iparkamara titkára), Farkas Imre (Előszállás polgármestere), Gombos István (humán alpolgármester), ifj. Koffán Károly (képzőművész), Izsák Máté közgy. képviselő), Papalexisz Kosztaszné (Dunaferr pénzügyi szakértő), Pálicsné Petrovics Gyöngyi (Dunaferr techn. ig. szakértő), Pintér Tünde (Hankook beszerzési vezető), Szabó Zsolt (közgy. képviselő), Szabóné Lőrinc Ilona (Nagyvenyim polgármestere), Vörös Sándor (Dunavecse polgármestere).

Az egyesületi közgyűlés egyhangúlag megszavazta a 16 jelentkező felvételét. Ezzel az egyesületi létszám 242 fő.

Mindezek után leköszöntek az egyesület tisztségviselői, elnöksége és választmánya, majd Mészáros Géza, a jelölőbizottság elnöke (aki a „HÍD” Egyesülethez társult Marketing Klub elnöke) terjesztette elő javaslatát a tisztségviselők, az elnökség és a választmány tagjainak és az egyesületi klubok vezetőinek megválasztására (kivétel a Marketing Klub, ahol a választás korábban megtörtént). A beterjesztett javaslatok mindegyikét 36 – 36 igen szavazattal – ellenszavazat, tartózkodás és érvénytelen szavazat nélkül – megerősítették az egyesület tagjai.

A „HÍD” Egyesület 15 tagú elnöksége: tiszteletbeli elnök: dr. Szabó Ferenc, elnök: Rauf Pál, társelnök: dr. Galambos Dénes, ügyvivő: Rohonczi Sándor. Az elnökségi tagok: dr. Bognár László, Cserni Béla, Grabarics Gábor, Izsák Máté, dr. Kálmán András, Kroó Iván, Pintér Attila, Pintér Tünde, Poszpischil László, Stermeczky András, Varga István.

A 17 tagú választmány: elnök: Listár Tibor, társelnök: Schreiner Béla, tagok: Farkas Imre, Fejes László, Gombos István, Juhász Péter, dr. Kadocsa László, Kismoni László, dr. Lukács Péter, Márok Csaba, Rauf Norbert, Scheier Zsolt, Szabóné Lőrincz Ilona, Szabó Zsolt, Urbán László, Várai Norbert, Vörös Sándor.

Az ellenőrző bizottság elnöke Szabó Imre, tagjai: Horváth Erzsébet, Liha Péter.

A „HÍD” Egyesület klubjainak tisztségviselői:

Értelmiségi Klub Elnök: Bokorné dr. Kitanics Tünde, titkár: Popovics László

Humán Szakemberek klubja Elnök: Kapás Zsolt, titkár: Szollár Zsuzsa

Idegenforgalmi Szakemberek klubjaElnök: dr. Bocsi Andrea, titkár: Liszonyiné Omodi Anna

Környezetvédelmi Szakemberek klubja Elnök: Mányi István, titkár: Tiringer Judit

Marketing KlubElnök: Mészáros Géza, titkár: Suha Zoltánné

Önkormányzati Klub Elnök: Márok Csaba, titkár: dr. Jászka Ernő

Üzletemberek Klubja Elnök: Urbán László. Titkár: Zámbó Brigitta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.