Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 22. 00:15, szombat | Helyi sport

Acélbikák a négyes döntőben

Acélbikák a négyes döntőben

Újpesti túráját is győzelemmel zárta csapatunk. A hajrában lőtt két góllal végül 4-1-es sikerrel jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe együttesünk.

Az Újpest otthonában korcsolyázott jégre ma este együttesünk a Magyar Kupa selejtezőjének negyedik mérkőzésén. A találkozó mindkét gárda számára fontos volt, hiszen hazai siker esetén a lila-fehérek, míg újvárosi győzelem esetén a mieink biztosították volna be helyüket a sorozat miskolci döntőjében.
Ahogy várható is volt, aktívabban kezdte a mérkőzést együttesünk, melynek még öt perc sem kellett ahhoz, hogy gólra váltsa mezőnyfölényét: Azari átadását Nagy Richárd lőtte Pleszkán mellett az újpesti kapuba (0-1). A gól után is megmaradt a mieink fölénye, ám a 18. percben Huba kiállítása alatt mégis a vendéglátók egyenlítettek, így az első húsz perc végén 1-1-es állást mutatott az eredményjelző. A térfélcserét követően még nagyobb elánnal rohamozott a DAB, mely Kiss Ákos 29. percben szerzett találatával ismét visszavette a vezetést (1-2). A harmadból hátralévő időben az újpestiek kapusáról szólt a mérkőzés, aki büntetőt, több hatalmas dunaújvárosi lehetőséget is hárított, így hiába játszott ekkor már abszolút fölényben a Lundh-csapat, továbbra sem nyugodhattak meg teljesen az Acélbikák.


A harmadik felvonás első tíz percében sem sokat változott a játék képe, Azariék irányították a játékot, de mivel helyzeteiket nem tudták gólra váltani, így továbbra is meccsben maradtak a lilák. Akik az utolsó tíz percben nagy erőket mozgósítottak az egyenlítő gól megszerzéséért, ám Szappanos 58. percben szerzett találata végleg eldöntötte a mérkőzést (1-3). A hajrában kapusát lehozva próbált szépíteni a házigazda, de ez sem vezetett eredményre sőt, Kiss Ákos második gólja után végül 4-1-re nyert együttesünk, mely újabb sikerével bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

UTE – Dab.Docler 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Dab.Docler: Kalnins, Huba, Lindgren, Peterdi (1), Ladányi (1), Szappanos 1, Erdélyi, Nagy R. 1 (1), Papp V. (1), Kiss Á. 2 (1), Azari (1), Hruby, Gröschl, Somogyi, Szabados, Léránt, Magosi E., Szepessy M. Vezetőedző: Stephan Lundh.

Címkék: Újpest, dab, hioki, jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.