Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Február 15. 10:34, szombat | Helyi
Forrás: www.dabdocler. hu, spigott

Acélbikák lejtmenetben

Acélbikák lejtmenetben

Nem játszott jól, így simának mondható vereséget szenvedett együttesünk tegnap este a Csíkszereda otthonában.HSC Csíkszereda – Dab.Docler 3-0 (0-0, 3-0, 0-0)

Dab.Docler: Sevela, Lindgren, Hüffner, Szappanos, Ladányi, Kiss Á., Huba, Nagy R., Azari, Hröschl, Jabornik, Contois, Pavuk, Somogyi, Hruby, Szabados, Léránt, Papp V. Vezetőedző: Stephan Lundh.

A HSC Csíkszereda otthonában folytatta szereplését a MOL Liga alapszakaszában a Dab.Docler jégkorong csapata ma este. Együttesünkből Galanisz, Peterdi és Kalnins is hiányzott a mai mérkőzésen, így alaposan felforgatott sorokkal vágott neki a meccsnek Stephan Lundh alakulata, mely számára túl sok tétje már nem volt az összecsapásnak.

Az életükért, vagyis a legjobb négy közé kerülésért hajtó házigazdák kezdték erősebben az első harmadot, s több alkalommal tesztelték Sevelát, aki azonban a legnagyobb csíki ziccereket is hárítani tudta. A játékrész derekán kezdett ébredezni a DAB, s ki is alakított egy-két lehetőséget, ám továbbra is inkább a HSC akarata érvényesült, így a mieink lehettek elégedettebbek a gólnélküli első harmaddal. A szünetben komolyabb gondok akadtak a jégfelülettel, ami miatt bő fél órás kényszerszünetet tartottak a csapatok, ám végül megoldódtak a problémák, s folytatódott a mérkőzés.

Amiben túl sok jó sajnos nem történt az Acélbikákkal, mert a HSC fölénye ezúttal már az eredményben is megmutatkozott. A 27. percben Moldován szerezte meg a vezetést a vendéglátóknak, majd hiába került emberelőnybe a DAB, Becze szólója után már 2-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A folytatásban ráadásul kettős emberhátrányba került együttesünk, s bár ezt még kivédekezte a Lundh-csapat, egyenlő létszámnál ismét jött egy figyelmetlenség, amiből Mihály Ede is bevette Sevela ketrecét, így negyvenpercnyi játékot követően már-már eldőlni látszott a meccs (3-0).


A harmadik felvonás elején igyekezett tempót váltani együttesünk, s akadtak is lehetőségei a gólszerzésre, de Kozuch eszén nem tudtak túljárni Azariék. A kezdeti lendületet egy hazai kiállítás törte meg, melyből ismét a HSC szerezhetett volna gólt, ám Curilla nem tudott büntetőből betalálni Sevela kapujába. Az utolsó tíz percben így is szépíthetett volna csapatunk, ám Papp Viktor emberhátrányos rávezetése sem volt eredményes, majd Azari nagy ziccerét védte a hazai kapus, így végül 3-0-s hazai sikerrel ért véget a találkozó. Folytatás vasárnap, már a Brassó ellen, remélhetőleg jobb játékkal, s győzelemmel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.