Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 18. 20:46, péntek | Helyi sport
Forrás: dlsz.hu

Akarat ereje a gyerekosztályért

Akarat ereje a gyerekosztályért

VII. Akarat Ereje Kupa \"Családi Utazás\" elnevezésű jótékonysági amatőr kispályás labdarúgó-tornát rendez a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.
A jótékonysági kupa időpontja: május 21. hétfő 8. és 19 óra között.

A tornát, amelynek keretében 10 férfi és 6 női amatőr kispályás labdarúgócsapat méri össze tudását a Duna-parti Lemezalakítőmű Pihenőparkjában rendezik meg. A torna ideje alatt gyerekprogramok is várják a lelátogatókat. A torna bevételeiből és a szövetség partnereinek támogatásából Ádám a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályát fogja támogatni.

"Segítünk, hogy segíthessenek!” Talán ez is lehetne a szlogenje a következő Akarat Ereje Kupának, hiszen az a rendezvény, ami annak idején Szatmári Ádámnak és családjának volt hivatott segíteni, az immár túlnőtte az alapvető elképzeléseket. Felemelő és nagyszerű érzés úgy beharangozni ezt az immáron országos hírű eseményt (ami előreláthatóan nemzetközivé avanzsál május 21-én, hiszen külföldről is jelezték részvételi szándékukat amatőr sportolók) úgy, hogy most a Szatmári Család, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület fog segíteni a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórháznak.

Természetesen Ádámnak is készülünk meglepetéssel (egy régi nagy álmát igyekszünk megvalósítani), de ami nagyon fontos az az, hogy a kispályás labdarúgás, a sport ismét jótékony utat tör magának. A mérkőzések természetesen ezúttal is nagyszerű hangulatban zajlanak majd, a nők (6 csapat) és a férfiak (10 csapat) mezőnye is garancia erre. Ádám napja pedig színes és rendkívül izgalmas lesz.

Dr. Mészáros Lajos (Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros ) főigazgató: Örömmel értesültem arról, miszerint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a május 21-ére szervezett kispályás labdarúgó-torna alkalmával támogatni kívánja intézményünk gyermekosztályát. Kórházunknak volt szerencséje már korábban is adományban részesülnie a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségtől, amikor a „Dunaújvárosért Díj” elismeréssel járó összegüket felajánlották számunkra, kiegészítve a 2014-ben megrendezett Carissa Kupán összegyűlt támogatással. Megtiszteltetésnek érezzük, hogy ismét egyik kedvezményezettjei lehetünk egy nagyszabású sport- és szabadidős rendezvény bevételének.

Szatmári Ádám, a kupa főszervezője: A VII. Akarat Ereje Kupa egy kicsit más lesz, mint a többi, ezért ezt most különösen várom. A kupák során nagyon sok segítséget, kedvességet, és szeretet kaptam, sok jó embert megismertem, így most örülök annak, hogy a rendezvény segítségével a Dunaújvárosi Kórház Gyermekosztályát támogathatjuk. Biztos vagyok benne, hogy a segítség jó helyre kerül, és örülök, hogy részese lehetek ennek én is. Várlak benneteket május 21.-én a kupán, ahol gyermek versenyek melett, foci kupát és rajzversenyt is szervezünk. Délben pedig minden résztvevőt 1 pár visrlivel, friss kenyérrel és mustárral várunk, melyet támogatóinknak köszönhetően biztosítunk. Természetesen a legjobbakat pedig szebbnél szebb kupákkal, díjakkal fogjuk díjazni a nap végén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.