Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. December 02. 19:04, péntek | Helyi

Ami már többé nem lesz így a kórházunk gyermekosztályán

Ami már többé nem lesz így a kórházunk gyermekosztályán

Kedves ajándékozási pillanatok színtere volt 2016. december 2-án a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztálya. Egy szinkron vérnyomásmérővel és egy infúziós pumpával gyarapodott az eszközpark a támogatóknak köszönhetően.

Ami így már nem lesz többé a kórház gyermekosztályán

Kedves ajándékozási pillanatok színtere volt 2016. december 2-án a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztálya. Egy szinkron vérnyomásmérővel és egy infúziós pumpával gyarapodott az eszközpark a támogatóknak köszönhetően.

A gyermekosztály folyosói asztalán egy most vásárolt szinkron vérnyomásmérő és egy infúziós pumpa várt arra, hogy átadhassa Nagy István, az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület elnöke dr. Sipos Edit főorvos asszonynak, a gyermekosztály vezetőjének. Az aktusra megérkezett Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft ügyvezetője, Roy Katalin, a cég kommunikációs vezetője, Horváth Attila, a Gastro-life Kft ügyvezetője és dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója.

Nagy István röviden vázolta, hogy egyesületük szervezi, összegyűjti a kórházaknak, mentőállomásoknak szánt céges adományokat és a pénzből előre egyeztetetten olyan eszközöket vásárolnak, amelyekre a támogatott szervezeteknek leginkább szükségük van. Két és fél éve így juttattak egy inkubátort a kórház gyermekosztályának. Köszöntötte a megjelent fő támogatókat, a Hankook Tire és aGastro-life vezetőit és megemlítette, hogy az eszközök megvásárlása és a mai nap között 310 millió forint adomány érkezett, így innen indul az újabb gyűjtés a kórház érdekében.

Dr Mészáros Lajos jelentős segítségnek nevezte a mosolyért egyesület tevékenységét, mert a kórház szűkös költségvetési keretéből főként a működtetést fedezik, fejlesztésre keveset tudnak fordítani, amit az ilyen segítségnyújtás pótolhat.

A két készülék okmányainak átadását követően Dr Sipos Editröviden indokolta, hogy mit is jelent az osztálynak az adomány. A gyermekellátásban a pontosság mindig nagyon fontos. Vérnyomást lehet mérni egyszerű eszközökkel is. „Ezzel a szinkron vérnyomásmérővel a karon és a lábon egyszerre tudunk mérni és közben kiszűrünk bizonyos betegségeket. Az érrendszerbeli eltéréseket mutatja ki nagyon pontosan. Az infúziós pumpa pedig azért kell, mert nem mindegy, mekkora a folyadékterhelés, azaz hogy mikor mennyi a folyadékot juttatunk a véráramba. Itt is fontos a pontosság.

Utóbb beszélgetés közben elhangzott, hogy utoljára történt így mindez. Mert a főorvosnő nyugdíjba megy, de azért kisebb terheléssel fog dolgozni a szakmájában.

Nyitó képünkön: Nagy István, Lee Sang Il, dr. Sipos Edit, dr. Mészáros Lajos, Horváth Attila. Közbenső kép: azokmányok átadása. Zárókép: a két műszer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.