Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 07. 18:51, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaujvaros.hu

Anna, Isten hozott! - Az év első dunaújvárosi gyermeke

Anna, Isten hozott! - Az év első dunaújvárosi gyermeke

Január második napján este kilenc óra után megszületett Hajmási-Ditrich Anna, az év első dunaújvárosi gyermeke, akiknek a szüleik is dunaújvárosiak, a Szent Pantaleon kórházban.

Mint minden évben, az önkormányzat idén is folytatta azt a szép hagyományt, hogy oklevéllel, valamint háromszázezer forintos pénzjutalommal köszönti az esztendő első dunaújvárosi babáját. Az ajándékot Cserna GáborDunaújváros polgármestere adta át ma délben a szülőknek, majd kívánt jó egészséget, sok boldogságot a családnak. Köszöntőjében elmondta, hogy mindig öröm ilyen eseményen részt venni, az önkormányzat ezt a hagyományt a jövőben is ápolni szeretné, majd gratulált a szülőknek a kis jövevényhez és jó egészséget kívánt az egész családnak.

Anna édesanyja elmondta, a baba császármetszéssel született, semmilyen komplikáció nem adódott és kiemelte, hogy milyen profi egészségügyi csapat segített neki a szülésben, és hogy mindent megkapott a kórházban, ahol jól érzi magát, de azért már menne haza, saját otthonukba. Ez, mint dr. Bazsa Sándor,a kórház szülészeti osztályának vezető főorvosa elmondta, holnap vagy holnapután meg is valósulhat és a kismama a kisbabával együtt otthonába távozhat.

Képünkön a boldog család és Cserna Gábor (jobbról)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.